IHS Blog

Google Analytics Artık Yapay Zeka Destekli

yapay zeka google analytics

Google Analytics yapay zeka destekli aracı vasıtasıyla artık bir dizi otomatikleştirilmiş bilgi sunacak.

Google kullanıcılarına en önemli detayları bir çırpıda sunabilmek için Google Analytics’i geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Araç artık yapay zeka kullanarak trendleri binlerce ölçüt ve boyut kombinasyonu arasından verimli bir şekilde bulabilecek. Bu sayede kullanıcılarının bugüne kadar saatler süren bazı bilgilere 5 dakika içerisinde ulaşabilmesi mümkün olacak.

Google Analytics ürün müdürü Ajay Nainani konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Basit raporlama yöntemlerinin ötesine geçerek bulguları otomatik olarak ve konuştuğunuz dilde elde etmek artık mümkün. Ürünümüzün sunduğu bilgi akışı artık daha hızlı ve daha donanımlı bir karar verme sürecine olanak tanıyor. Bu da şirketler üzerinde gerçek anlamda olumlu bir etki yaratabilir,” ifadelerini kullanıyor.

Nainani açıklamasında bu yeni özelliğin perakendecilere tatil sezonunda ne gibi faydaları olabileceğine de dair bir örnek vermiş. Yakında yapılacak güncellemeyle birlikte uygulama hangi ürünlerin yılın en hareketli döneminde popüler olacağı ve reklamların nerelerde en fazla verimi sağlayacağı gibi konularda fikir verecek. Bunların yanı sıra, müşterilerin mağaza hakkında nerden bilgi edindikleri ve nerelerden alışveriş yaptıkları hakkında da bilgi sunacak.

Tahmin edilebileceği üzere, bu bilgiler hem küçük hem de büyük firmalara kendilerini gelecekteki süreçlere hazırlamaları için önemli fırsatlar sunacak.

Web sitesi ve uygulama sahiplerinin de kullanıcı sayısındaki ani artışları anında görebileceklerini ve bu artışların sebebi hakkında bilgi sahibi olabileceklerini de söylemekte fayda var. Bu da bu güncellemeden hemen herkesin faydalanabileceğini gösteriyor.

Diğer bir yenilik ise bu yeni yapay zeka desteği sayesinde aracın Google Analytics verilerini geliştirmek isteyen kullanıcılara tavsiyelerde bulunabilecek olması. Araç aynı zamanda kullanıma ve gelen geri bildirime göre gün be gün daha zeki olacak.

Yapay zeka özelliği artık Android ve iOS uygulamalarında mevcut. Google Analytics’in web versiyonu için yapay zeka özelliği hala geliştirme aşamasında ama yakında kullanıma açılacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan, Google Analytics Mountain View firmasının Analytics 360 isimli mağazasındaki pazarlama araçlarına da dahil edilmiş durumda.

Uzun lafın kısası, büyük ve küçük firmalar, web sitesi ve uygulama geliştiricileri artık Google Analytics’in yapay zeka destekli mobil versiyonunu kullanarak önemli bilgilere çok hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Aynı bilgilere web üzerinden ulaşılmasına da oldukça kısa bir süre kaldı.

Exit mobile version