IHS Blog

Google, Stagefright 2.0 güncellemelerini Nexus cihazları için yayınladı

Web

Google dün itibariyle Android’deki ikinci dalga Stagefright açıklarını kapatan güncellemeleri Nexus cihazları için yayınladı

Geçtiğimiz hafta paylaşılan ve 1 milyardan fazla cihazı etkilediği açıklanan bu yeni açık, Android’in ilk sürümlerinde bile bulunan bir kütüphaneden kaynaklanıyordu. Google, geliştirici web sayfasında yayınladığı yeni Nexus firmware’i ile build LMY48T ve sonrasının bu açıkları kapatmış olduğunu paylaştı.

Ayrıca güvenlik güncellemelerinin de 10 Eylül’de OEM cihaz üreticileriyle de paylaşıldığını, onların da en kısa zamanda birer güncelleme yayınlamalarının beklendiğini de paylaşmış olalım.

Peki bu açık neden önemliydi? Çünkü Stagefright açığı sadece etkilediği cihaz sayısı açısından değil, aynı zamanda ne kadar kolay kötüye kullanılabildiği açısından da oldukça tehlikeliydi. İlk açık basit bir MMS mesajı ile bile tetiklenebiliyorken, ikinci açık ise bir phising web sayfası üzerinden çalınan bir ses dosyası ile tetiklenebiliyordu.

Sonuçta bu güncelleme ile Google 30’dan fazla açığı kapatmış, Android’deki bu kritik Stagefright sorununu da çözmüş oldu.

Exit mobile version