IHS Blog

Hemen Şimdi Bir Girişimci Olmak İçin 11 Neden

girisimci

Eskiden bir girişimci olabilmek için sermayeye ihtiyaç vardı. Yeterli birikimi olmayanlar ise bankalardan kredi almak zorundaydı. Bu durum yeni şirketlerin gelişmesini oldukça güçleştiriyordu. Fakat günümüzde bu süreç artık çok daha basit. 

21.yüzyılla birlikte artık bir işletme kurmak, oldukça düşük maliyetli. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan yenilikler sayesinde herkes çalışabileceği bir iş bulabilir. İnsanların çoğu kendi işinin patronu olmayı hayal ediyor. Bu yüzden de dünya çapında her 18 kişiden 1’i kendi işinin sahibi.

Sizin de hemen şimdi bir girişimci olmanızı gerektiren nedenler:

  1. Başlangıç İçin Yüksek Sermayeye Gerek Yok

İşletme sahiplerinin yaklaşık %69’u işletmelerinin temellerini kendi evlerinde atıyor. Bunun nedeni hem maliyetlerin oldukça düşük olması hem de ciddi miktarda para kazandırmasıdır. Örnek verecek olursak; birçok freelancer ve grafik tasarımcı, müşterilerine hizmetlerini kendi kişisel bilgisayarlarından sunuyor.

Hemen şimdi bir web sitesinin bayiliğini alabilirsiniz ya da tasarladığınız web sitelerini online açık artırma yöntemiyle sunmaya başlayabilirsiniz. Hatta çeşitli web siteleri aracılığıyla kıyafetler satarak sıfır maliyetle bile çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu örnekler ile vermek istediğimiz mesaj şu ki:

“Girişimci olmak yolunda, finansman konusunu kendinize bahane etmeyin.”

  1. Büyümek İçin Harika Bir Fırsat

Dijital alan, sınırsız sayıda sanal alana sahip olmak gibidir. Bir kişi, online bir işe başlayabilmesi için ihtiyacı olan alanı burada bulabilir. Yeterli alanı bulduktan sonra yapılması gereken tek şey, mantıklı bir yol izleyerek işinizi büyütmenizdir.

Büyüme, diğer profesyonellerle bağlantı kurmanıza da yardımcı olacaktır. Bu bağlantıların işletmenizi büyütme potansiyeli oldukça yüksektir. Güzel yanı ise günümüzde bu tarz bağlantıları kurmanın çok daha kolay olmasıdır. Bağlantı kurmak konusunda verebileceğimiz en büyük örnek LinkedIn. Milyonerlerin %41’i bu sosyal platformu kullanıyor. Bu da dünyanın dört bir yanındaki önemli kişilerle bağlantı kurma ihtimaliniz olduğu anlamına geliyor.

  1. Mevcut Kaynakların Bolluğu

Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden bir tanesi de kullandığınız araçlardır. İnternetin en faydalı olduğu alanlardan biri de kullanılabilir kaynakların bolluğudur. Bu kaynakların çoğu dijital olduğu için hemen şimdi kullanılmaya müsaittir.

Elde edeceğiniz getiriyi düşünürsek bu araçlar nispeten daha ucuzdur. Örnek verecek olursak; Adobe. İlk bakışta pahalı gözükse de getirisini düşününce girdiğiniz maliyete değdiğini anlıyorsunuz. Grafik tasarımcılar, çok büyük maliyetlere katlanmadan rahatlıkla birçok araca erişebiliyor.

Yazılım satma yöntemi son zamanlarda oldukça popüler. Bu yüzden son teknoloji araçların sayısı sürekli artmaktadır. Web hosting hizmetlerinden müşteri ilişkileri yönetimi yazılımına kadar eskiden bulmakta zorlandığınız her şey şimdi elinizin altında.

Bu kaynaklara dilediğiniz zaman ulaşma imkanına sahipsiniz. En iyi yanı ise bu kaynakların düzenli olarak artması ve gelişmesidir.

  1. Bilgi Bolluğu

İnternetin en büyük nimetlerinden bir tanesi de yararlı bilgilerle dolu olmasıdır. Nasıl bir girişimci olabileceğinizden vergi kodlarına kadar her şeyi internette bulmak mümkündür. Çok fazla insan web sitesi oluşturmak ile ilgilendiği için, bu konudaki bilgi kaynakları da oldukça geniştir.

3.6 milyar kişi internet kullanıyor. Bu kitleler için çok fazla eğitici program geliştirildi. Güvenilir bir kaynaktan dilediğiniz herhangi bir konuyu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

İnternetin bu güzel yanının dışında maalesef bir de dezavantajı var. Bu bilgilerin tümü doğru ve güvenilir değil. Doğru bilgiyi elde edebilmek için biraz zaman harcamanız gerekebilir.

  1. Gelir Sağlamak Artık Daha Kolay

4 tarafı duvarlarla çevrili olan mağazalar genellikle yoğun çalışma saatleri gerektirir ve buna rağmen belli saatler arasında açık kalabilir. Bir internet mağazası ise 24 saat aktiftir. Bu da çalışma saatleri tarafından kısıtlanmamanız ve daha kalıcı bir gelirinizin olması anlamına geliyor. Hatta araştırmalara göre online mağazaların çoğu genel satışlarını fiziki mağazaların kapalı olduğu saatlerde yapıyor.

Bir e-ticaret sitesinin tek kazancı satış yapması değildir. Ayrıca reklam gelirleri de elde edebilirler. Web sitelerine ve bloglarına alacakları reklamlar ile iyi bir gelir akışı yaratabilirler. Bu durum genellikle web sitesinin trafik akışına bağlıdır fakat trafiği artırma potansiyeli her zaman mevcuttur.

Doğru adımlar ile uyurken bile para kazanabilirsiniz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta ise meşru bir ürünün reklamını alıyor olmanızdır. İnternette binlerce lira kazanma garantisi veren birçok reklam görebilirsiniz, maalesef bu durum her zaman doğru değildir. Bu yüzden alacağınız reklama dikkat etmelisiniz.

  1. Teknoloji Genel Giderleri Azaltıyor

Herhangi bir işin en can yakıcı tarafı genellikle katlanılması gereken genel giderlerdir. Bu genel giderler şirketinizin kapısını açık tutabilmeniz için katlanmanız gereken maliyetlerdir. Genel giderler genelde şunlardan oluşur:

Teknoloji ile birlikte bu masrafların çoğundan kurtulabilirsiniz. İlk olarak her bir çalışan için katlanmanız gereken giderler, freelancerlar ile çalışmanız sonucu büyük ölçüde azalacaktır.

Faturalarla dolu bir binanın masraflarına katlanmak yerine, kendi evinizde oturduğunuz yerden çalışan bir girişimci olabilirsiniz. Pazarlama konusuna gelince de yaptığınız işe göre bir yerel radyoda ya da Facebook’ta reklam alarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 2 milyar insanın Facebook’u aylık olarak aktif bir şekilde kullandığını düşününce Facebook çok cazip bir seçenek oluyor.

  1. Daha Fazla Potansiyel ve Çeşitlilik

İşletmenizi çeşitlendirerek ciddi gelir kayıplarından kurtulursunuz. Örnek verecek olursak Blockbuster. Zamanında Netflix’in “Bizi satın alın!” dediği dev firma bu teklifi reddetti, internetin gücünü yok saydı ve çeşitlilik de yapmadı. Ve sonuç ortada.

Bugün bir çevrimiçi mağazaya sahip olduğunuz zaman, mağazanızı çeşitlendirmek için çeşitli yollar bulabilirsiniz. Örneğin birçok blog yazarı tek bir web sitesi ile başlamış, daha sonra farklı bloglara yönelmiş ve en sonunda da YouTube’ye geçmiştir. Bu gibi kişiler hem bloglardan hem de YouTube kanallarından para kazanma yolunu tercih etmiştir.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken bir başka noktada sürekli güncel kalmaktadır. Sektörünüzü sürekli takip edin, her türlü yeniliği inceleyin. Bunu Google aracılığıyla ya da sosyal medya aracılığıyla manuel olarak yapabilirsiniz.

  1. Daha Etkin Marketing Yöntemleri

Büyük şirketler ürünlerini pazarlamak için genelde radyo ve televizyonu tercih ederler ve karşılığında milyarlarca liralık maliyetlere katlanırlar. Teknolojinin bu kadar gelişmesiyle birlikte hemen şimdi aynı etkileri çok daha az maliyetlerle yakalayabilirsiniz. Tıklama başına ödeme, bağlı kuruluşlar ve sosyal medya gibi seçenekler ile birlikte markanızı pazarlamanız artık çok daha kolay.

E-posta, sosyal medya, canlı sohbet gibi birçok özellik online platformunuzun bir parçası olabilir. Bu yöntemlerin belki de en büyük özelliği oldukça düşük maliyetli olmalarıdır. Örneğin, Facebook’ta bir tıklama başına ödeme kampanyası yapabilirsiniz. Böyle bir reklam anlaşmasının sonucunda, sadece bir kişi sayfanızı ziyaret etmek amacıyla reklama tıkladığı zaman ödeme yaparsınız. Sektörünüze ve mağazanıza bağlı olarak ayda sadece 50 $ ile oldukça fazla trafik akışı elde edebilirsiniz.

  1. Daha Geniş Kapsamlı Müşteriler

Hemen şimdi bir girişimci olmanızı gerektiren nedenlerden bir diğeri de daha geniş müşteri potansiyeli. Şu anda internette gezinen, e-postalarını okuyan ya da sosyal medyada zaman geçiren kaç kişinin olduğunu bir hayal edin. Milyarlarca! Bu kişilerin sadece %5’ine ulaşabildiğinizi bir düşünün…

Sadece yerel müşterileriniz ile bile, 4 tarafı duvar olan bir mağazanın ulaşabildiğinden çok daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz. Sadece yerel müşterileriniz için bir online mağaza açmayı düşünebilirsiniz, fakat internetin gücünü sınırlamamanızı tavsiye ederiz. Fiziksel olarak var olan birçok mağaza, mağazasını zamanla online hale getirmiştir.

Uzmanlar, e-ticaret ile elde edilen gelirin 2020 yılına kadar 4.058 trilyon doları bulacağına inanıyor. Bunun nedeni, birçok kişinin artık bir ürün ya da hizmeti almak için artık interneti tercih ediyor olmasıdır. Bu durumdan faydalanmamak, günümüz ekonomisinde işinize büyük bir darbe vurabilir.

  1. Hayatınızda Büyük Bir Esneklik

Birçok girişimcinin en büyük sorunu takvimlerinde yeterince esnekliklerinin olmaması. Fakat internet aracılığı ile artık 09.00 ile 18.00 saatleri arasında çalışmak yerine çok daha esnek bir program ile istediğiniz zaman çalışabilirsiniz.

Günümüzde çok fazla şey otomatikleştiği için esneklik kazanmak artık daha kolay. Blog yazarlarını düşünün. İstedikleri zaman bir içerik oluşturuyorlar ve düzenli olarak AdSense onlar için para basıyor.

Öte yandan esneklik sizi tembelliğe alıştırmamalı. Fiziki bir işletme ile aranızda bir pazarlama işi varsa, onların saatlerine uyum sağlamak durumunda kalabilirsiniz.

İnternet size oldukça esneklik kazandırır, dünyanın neresinde olursanız olun, hatta tatildeyken bile müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Online bir girişimci olduğunuz zaman ihtiyacınız olan tek şey “İnternet Erişimi”.

  1. Gelir Potansiyelinin Bir Sınırı Yok

Son maddemiz olması önemsiz olduğu fikrini aklınıza getirmesin, aksine en önemlisi. Bugün bir online girişimci olarak geniş fırsatlar ile birlikte sınırsız gelir elde etme potansiyeline sahip olacaksınız. Aylarca çalışarak belirli bir gelir edebileceğiniz geleneksel işlerin aksine, bir online girişimci olarak çabanız kadar gelir elde edebilirsiniz.

Mevcut işinizi düşünün, ne kadar ekstra çaba gösterirseniz gösterin maaşınızda bir artış oluyor mu? Bazı şirketler çabanız karşılığında size ek ödemeler yapabilir, fakat bu da anlık olarak kazanacağınız gelir ile aynı değildir.

Bir gecede zenginleşebileceğinizi söylemek pek gerçekçi olmaz. Fakat gösterdiğiniz çabanın karşılığında elde edeceğiniz gelir geleneksel işinizden elde ettiğinizden daha fazla olacaktır.

Ne bekliyorsunuz? Fırsat Ayağınızda!

Bugün bir girişimci olarak zengin olamayabilirsiniz. Fakat tek yapmanız gereken bir iş kurmak, çabalamak ve ısrarcı olmak. Servetinizi büyütmek için teknolojiden yararlanın. Mevcut araçların bolluğu sayesinde neredeyse isteyen herkes bir çevrimiçi mağaza sahibi olabilir.

Exit mobile version