IHS Blog

Her Başarılı Blogger’ın Edinmesi Gereken 25 Araç

her-basarili-bloggerin-edinmesi-gereken-25-arac

Blog yazarak para kazanmaya çalışıyorsanız bir çevrimiçi pazarlama stratejisi aracılığıyla web sitenize trafik yönlendirmeniz gerekir. Kaliteli içerik oluşturmak ve pazarlama hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için bu 25 aracı cephanenize ekleyin.

Google Drive

Bir blog yazarı olarak bilgisayarınızın orasında burasında dosyalar, taslaklar ve farklı fikirler tutacaksınız. Google Drive ile tüm medyanızı, dökümanlarınızı ve içeriğinizi tek bir yerde saklayabilirsiniz. Başka blog yazarları veya meslektaşlarınızla çalışıyorsanız Google Drive, işbirliği yapmak ve kampanyalarınızı organize edebilmeniz için de mükemmel bir araçtır.

Grammarly

En iyi ingilizce blog yazarları bile mükemmel değildir, hepimiz hata yaparız fakat bunları tüm internette yayınlamayı istemeyiz. “Yayınla” butonuna basmadan önce içeriğinizi Grammarly ile gözden geçirebilirsiniz. Bu ücretsiz dilbilgisi denetleyicisi, göze çarpan yazım, dilbilgisi ve noktalama hatalarını yakalar ve içeriğinizi geliştirebilmeniz için size öneriler sunar.

Hemingway App

Blogging dünyasında yazınızın diğerlerinden bir farkı olsun, öne çıksın istersiniz. Hemingway App içeriğinizin ince ayarını yapmanıza ve fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Yazım kalitesini artırmak isteyenler, Hemingway’le içeriklerini kısaltıp iyileştirebilirler.

CoSchedule Headline Analyzer

Blog yazmanın muhtemelen en zor kısımlarından biri de en iyi başlığı bulmaktır. İçeriğinizin başlığı blogunuza trafik çekecek derecede ilgi çekici, SEO dostu ve akılda kalıcı olmalıdır. Kitleniz ve arama motorlarınız için en iyi olabilecek başlıkları keşfetmek için CoSchedule’ın Başlık Analiz Uygulamasına güvenin.

BuzzSumo

Hangi konuların ve içerik türlerinin en çok sosyal medya etkileşimini sağladığını bilmek, blog yazarları için hayati önem taşır. BuzzSumo, yazarların ilgili konuları, en iyi influencer (kitle etkileyicileri) ve en önemli sosyal medya verilerini keşfetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış kapsamlı bir blog aracıdır. Bloggerlar ayrıca bu aracı rakipler ve trendleri araştırıp içerik fikirleri almak için kullanır.

Canva

Şu da bir gerçektir ki blog içeriği göze hitap etmelidir. Canva, blog yazarlarının gönderiler, sosyal medya ve diğer içerikler için kolayca görsel oluşturmalarını sağlar. Araç aynı zamanda bu işi yaparken yardıma ihtiyaç duyanlar için basit adım-adım dersler de sağlıyor.

SEO Araçları

İçeriğinizi oluşturduktan sonra, arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmesi için optimize etmelisiniz. SEO araçları, web sitesi trafiğini artırmak, arama sıralamasını yükseltmek ve içeriklerinin performansını analiz etmek için kullanılır.

Google Analytics

Her blog yazarının bir Google Analytics hesabı olmalıdır. Bu çok yönlü araç, web sitenizin performansı, trafik edinimi ve kitlesi hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Bloggerlar, trafiğin hangi kanallardan geldiğini, kullanıcıların sitede ne kadar süre kaldıklarını ve hangi konumdan geldiklerini keşfetmek için Google Analytics kullanır.

Yoast SEO

Yoast SEO, bir web sitesi veya blog içeriğini arama motorları için optimize etmeye yönelik popüler bir WordPress eklentisidir. SEO’nun teknik yönlerinden, sayfanın okunabilirliğini artırmaya kadar her şeyi bu kullanışlı eklenti sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Google Keyword Planlayıcı

Google, Bing ve DuckDuckGo’da sıralama istiyorsanız, kitlenizin ne aradığını tam olarak bilmeniz gerekir. Google Keyword Planlayıcı, içerik pazarlama çabalarınızı güçlendirebilmeniz için keywordler, arama trendleri ve daha fazlası hakkında geniş bilgi sağlar.

Keywordtool.io

Bir başka popüler keyword araştırma aracı da Keywordtool.io’dur. Bu araç Google’ın otomatik tamamlama özelliğini kullanarak, bloggerlara içerikleriyle ilgili potansiyel anahtar kelimeleri belirlemede yardımcı olur. En iyi yanı da tamamen ücretsiz olması.

Moz Open Site Explorer

Bir bloga zengin bir trafik oluşturabilmek için, kullanıcıları web sitenize yönlendiren kaliteli arka linkleriniz olmalıdır. Ancak, bu linklerin bazıları zararlı olabilir. Moz Open Site Explorer, bloggerlara hangi bağlantıların kullanıcıları web sitelerine yönlendirdiğini ve buna benzer önemli link bilgilerini gösterir.

SEMRush

Arama motoru optimizasyonlarını geliştirmek isteyen bloggerlar SEMRush’a abone olmalıdır. Önde gelen SEO araçlarından biri olan SEMRush, derinlemesine analiz, rakip araştırması, görüntülü reklamcılık bilgisi ve daha fazlasını bloggerların hizmetine sunar. Bloggerlar, bu araçla en iyi arama pazarlaması bilgilerine sahip olacaklar.

Sosyal Medya Araçları

Bloggerlar özellikle Pinterest, Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında aktiftir. Bu platformlarda kitle etkileşim ve içerik dağıtımını en üst düzeye çıkarabilmek için blog yazarları şu araçlara güvenir:

Sosyal Paylaşım Çubuğu

Okuyuculara içerik paylaşmanın basit bir yolunu sunma amacı ile, blogların çoğu, içeriğine gömülü veya altında bulunan bir sosyal paylaşım çubuğu veya düğmeleri kullanır.

Bu makalenin soluna bakarsanız, blogumuzda bir sosyal paylaşım araç çubuğu görürsünüz. Bu tarz widgetlar okuyucuları içeriği arkadaşlarıyla ve takipçileriyle paylaşmaya teşvik eder.

Bu özelliği kendi blogunuza eklemek için şu araçlardan ve WordPress eklentilerinden birini kullanabilirsiniz:

• AddtoAny
• Social Warfare
• SumoShare
• Easy Social Share Buttons for WordPress

Blogunuza bu araçlardan herhangi birini yükledikten sonra okuyuculara içeriğinizi paylaşmalarını hatırlatmayı unutmayın.

Sosyal Medya Zamanlama Araçları

Bloggerlar ayrıca kendi blog içeriklerini yaymak ve çeşitli sosyal medya platformlarında okuyucularla etkileşim kurmaktan sorumludur. Tahmin edebileceğiniz gibi bu oldukça külfetli bir iştir. Süreci hızlandırmak için bloggerlar sosyal medya içeriklerini çeşitli araçlar kullanarak önceden zamanlarlar. Bu araçlar, belirli platformlar için yayınlar oluşturmanızı ve yayınlamayı istediğiniz bir tarihe/saate atamanızı sağlar.

En iyi sosyal medya zamanlama araçlarından bazıları:

• Buffer
• Hootsuite
• SproutSocial
• Everypost
• Crowdfire
• Tailwind

Mümkün olduğu kadar çok içerik zamanlayarak bu araçlardan yararlanın. Bu, size daha fazla içerik oluşturmak ve takipçilerinizle etkileşim kurmak için zaman kazandırır.

E-mail Pazarlama Araçları

Okuyucuları blog içeriğinize yönlendirmenin bir başka yolu da e-mail ile pazarlamadır. Düzenli bültenlerden duyurulara varana kadar, e-mail pazarlaması yoluyla kitlenizi bilgilendirebilir ve içeriğinize ilgili kalmalarını sağlayabilirsiniz.

E-mail pazarlama kampanyalarınızı başlatmak için ilgilenen okuyuculardan e-mail adresleri almalısınız. WP Abone ve Opt-in Formları, blogunuza abone formları oluşturmak için harika yollardır. Bu formlar, okuyucuların kaydolmasını sağlamak için web sitenize stratejik olarak yerleştirilmelidir.Oluşturduğunuz email listelerine spam listelerine takılmadan rahatlıkla SenderKing ile toplu e-posta gönderebilir, kampanya başarımlarınızı ölçümleyebilirsiniz.SenderKing’in gelişmiş özellikleriyle kullanıcı istatistiklerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yeterince abone topladıktan sonra SenderKing gibi araçlar kullanarak e-mail oluşturabilir ve abonelerinize gönderebilirsiniz. Unutmayın ki yalnızca en kaliteli içerikleri göndermeniz gerekir, asla spamlamayın.

Bonus Araç: WordPress

Tüm blog yazarlarının bloglarını oluşturmak ve yönetmek için WordPress kullanmasını öneririz. WordPress bloggerlara içerik, araç ve web sitesi tasarımı üzerinde tam kontrol sağlayan çok yönlü bir içerik yönetim sistemidir.Hemen bir wordpress web sitesi sahibi olmak için WordPress Hosting paketini satın alabilirsiniz.

Şimdi söz sizde. Siz hangi blog araçlarını kullanıyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Exit mobile version