IHS Blog

İnternet Üzerinden Para Kazanmanın 5 Yolu

internetten-para-kazanma

İnternet kullanımı dünyanın her yerinde çığ gibi büyürken, “internetten nasıl para kazanılır?” sorusu da günden güne daha sık sorulur oluyor. İnternet üzerinden para kazanmak aslında zannedildiği kadar zor bir şey değil. Yapmanız gereken tek şey ehli olduğunuzu düşündüğünüz bir niş seçmek, bir strateji oluşturmak ve bu stratejiyi hayata geçirmek için gerekli çabayı kesintisiz olarak göstermeye hazır olmak.

1-) Blogculuk

Profesyonel blogculuk bilgisayar odaklı internet işlerinden para kazanmanın en popüler yöntemlerinden biri. İnternette gezinirken herkes denk geldikçe blog okur. Blogunuzun işte bu ziyaretçiler için faydalı bilgiler sunması ve içerik bakımından orijinal olması gerekir. Blogunuza reklam almak için yayıncı ağlarını ya da Google AdSense’i kullanabilir, böylece aldığınız bu reklamlardan birine tıklandığında tıklama sayısı kadar ödeme alabilirsiniz. Başarılı bir blogcu olmak için dile hakim olmak, farklı fikirleri başarılı bir şekilde kelimelere aktarabilme yeteneğine sahip olmak, temel kod yazma bilgisine sahip olmak ve SEO’ya aşina olmak gerekir.  

Dünya üzerinde blog sayfaları oluşturan kullanıcıların tamamı WordPress kullanmaktadır. WordPress Hosting paketi ile hızlıca blogunuzu yayına alabilirsiniz.

2-) YouTube Kanalı

YouTube insanların video izlediği, dünyanın en büyük video paylaşım sitesidir. Tabii bu videoları bir de yayınlayan insanlar vardır. Siz de YouTube’da kendi video kanalınızı oluşturabilir ve düzenli olarak video yayınlayabilirsiniz. YouTube’da milyonlarca kişi ilgi alanlarına göre tanıtıcı videolar, müzik videoları vs bilumum video yayınlamaktadır. YouTube bu videolar içerisinde reklam yayınlar ve bu reklamların gelirini sizinle paylaşır. Birçok kanal ilginç içerikli videolar paylaşmalarının karşılığında büyük miktarlarda para kazanabilmektedir. Tabii böyle söyleyince kulağa hoş geliyor ama bunun için videolarınızda mutlaka ilgi çekici içerik, çok çalışma ve yaratıcılık olması gerekir.

3-) Online İşletme veya Web Sitesi

Eğer pasif olarak gelir elde etmek istiyorsanız, kendi web sitenizi oluşturmak en iyi seçeneklerden biridir. Web siteleri tıpkı size ait birer arazi gibidir. Bu arazi içerisinde istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz. Tabii yapmanız gereken diğer bir şey de web sitenizin sosyal medya vasıtasıyla tanıtımını yapmak ve potansiyel takipçilerinizin bu web sitesinden haberdar olmasını sağlamaktır. Web sitenize bir kez makul miktarda trafik çektikten sonra insanlara farklı ürünler ve hizmetler satmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca belli bir trafiğin üzerine çıkmayı başarırsanız web sitenize reklam da alabilirsiniz. Alan adı sorgulama sayfasını kullanarak web sayfanızın ismini belirleyebilirsiniz.

4-) Üreticiden Halka Satış

Birçok durumda ürünler veya hizmetler üreticiden perakendeciye veya müşteriye doğrudan satış yapılır. Sağlık ve güzellik ürünleri, elektronik eşyalar ve çocuk oyuncakları gibi birçok ürün üreticiden doğrudan satış şeklinde müşteriye ulaştırılır. Dünyada milyonlarca ürün olduğu ama bunların hepsi size para kazandırmayacağı için, insanların satın alma alışkanlıkları, hangi ürüne ne seviyede ürün olduğu vs gibi konularda önceden titiz araştırmalar yapılması çok önemlidir. Online satışlarınızı OpenCart hosting paketi ile gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi e-ticaret sitenize sınırsız sayıda yükleyebilir ve anında satışa dönüştürebilirsiniz.

5-) Ders Verme ve E-Kitap Yazma

Eğer gerçekten yetenekli ve uzman olduğunuz bir konu varsa, bu konuda internet üzerinden özel ders verebilirsiniz. Dil eğitiminden aşçılığa, tasarımdan yönetmenliğe veya mühendisliğe kadar birçok konuda kendi kurs programınızı oluşturup özel ders verebileceğiniz birçok farklı platform bulunmaktadır. Bu platformlar özel ders hizmetinizi satabileceğiniz ve sizden online ders alan bir öğrenciniz ödemesini yaptığında geliri paylaşabileceğiniz web siteleridir.

Ayrıca, becerilerinizi veya deneyiminizi kitap formunda paylaşmak isterseniz, bunu bir e-kitap olarak yazabilirsiniz. Bu kitabı yayınlamak için bir yayıncıya ihtiyacınız yoktur. Bu yöntemle kendi kitabınızı yayınlayabilir, internet üzerinden farklı e-kitap platformlarına satabilirsiniz.  

Exit mobile version