IHS Blog

Popüler Verimlilik Uygulamaları

verimlilik-uygulamalari

Verimlilik uygulamaları, kendinizi ya da ekibinizin üyelerini organize, sorumlu ve odaklanmış tutabilmeniz için harika bir yoldur. Bir ofiste, herhangi bir ortak çalışma alanında ya da evinizin konforunda, nerede çalışıyor olursanız olun dikkatinizin dağılması kaçınılmazdır. Bu yüzden en iyilerin de en iyilerinden oluşan aşağıdaki verimlilik uygulamaları listesini oluşturduk: Bu listede bazı tanınmış şirketler (Google ya da Skype gibi) ve bunların yanı sıra daha az biliniyor olmasına rağmen aynı derece güvenilir olan bazı markalar (LastPass, Toggl gibi) da olacak.

Haydi başlayalım!

Daha Organize Bir Hayat İçin Kullanabileceğiniz Verimlilik Uygulamaları

Sadece hayatınızı yönetirken değil, aynı zamanda tüm yönleriyle işinizi yönetirken de, şifrelerden-notlara, notlardan-toplantılara kadar bir çok zorluğa göğüs germeniz gerekiyor. Bu uygulamalar bu zorluklara karşı size yardımcı olacaktır.

  1. LastPass

Web sitelerine her girişinizde sürekli olarak giriş bilgilerinizi tekrardan yazmanız gerçekten güç bir durum olabilir. İşte tam da bu yüzden LastPass uygulaması freelancerlar için harika bir uygulama oluyor. LastPass en çok ziyaret ettiğiniz web siteleri için kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi kaydederek her seferinde manuel olarak yapılan girişlere bir son veriyor. Uygulama bunu yaparken ayrıca güvenliği de artırıyor.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Evernote

Evernote son derece esnek olan bir araçtır. Eğer projenizin notlarını takip etmek için kolay bir yol istiyorsanız, bu ücretsiz uygulama ile başlayabilirsiniz. Daha gelişmiş not alma, paylaşım ve analiz için ise daha kapsamlı uygulamalar gerekiyor. Daha fazla proje yönetim aracı ve entegrasyonu içeren bir uygulama olarak da Evernote’s Business’a kaydolmayı düşünebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Fantastical

Mevcut 3 büyük takvim uygulaması: iCal, Google Calendar ve Outlook. İnsanların çoğu bu uygulamaları kullanıyor. Fakat bu uygulamaları kullanan kesimden biri değilseniz, sizin için biraz daha şık, güçlü ve entegre edilmiş bir uygulama mevcut.

Fantastical uygulaması, Mac OSX ve iOS için şu an kullanılabilir durumda. Tüm büyük takvimler ile senkronize edilmiş olan bu uygulama, tüm zaman dilimleri için destek, hatırlatmalar, kullanılabilirlik planlaması, hızlı erişim (mini pencereler), haritalar/konumlar, anlık Google güncellemeleri, açık ve koyu temalar ve benzersiz bir “takvim seti” manzarasına sahip.

Fiyat: $39

  1. Wunderlist

Kontrol listelerini sevenler için bu uygulama adeta bir müjde! Wunderlist, bir masaüstü üretkenlik uygulamasıdır. Bu araç ile görev listenize kolayca ulaşabilir, listenizi kolayca yönetebilir ve paylaşıma açık hale getirebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Paper by FiftyThree

Paper by FiftyThree, mobil cihazınızı kağıda dönüştüren çok amaçlı bir uygulamadır. Notlar almanıza, checklistler oluşturmanıza, fotoğraflara ek açıklamalar eklemenize, taslaklar oluşturmanıza ve çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan bu uygulama ile, düşüncelerinizi ilham geldiği anda anlık olarak kaydedebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

  1. Pocket

Pocket, tıpkı Feedly gibi bir biriktirme uygulamasıdır. Temel olarak uygulama, bir makale ya da herhangi bir içerik ilginizi çektiğinde, inceleyebilecek kadar vaktiniz yoksa içeriği Pocket’a ekleyerek daha sonra tekrardan kaldığınız yerden devam etmenize imkan tanıyor. Ayrıca uygulama son derece sezgisel bir arayüze sahip ve hangi cihazda kullanılırsa kullanılsın geliştiricilere nerede oldukları fark etmeksizin kaynaklara ulaşma imkanı veriyor.

Fiyat: Ücretsiz

  1. Feedly

İki sebepten ötürü Feedly harika bir uygulama. Eğer internet üzerinde aktif iken ilginizi çeken bir şey görürseniz ve bunu okumak için bol miktarda zaman ayırmanız gerekiyorsa, içeriğe Feedly aracılığı ile bir yer işareti koyarak daha sonra kaldığınız yerden devam etmek üzere saklayabilirsiniz. Ayrıca bu tarz yer işareti koyduğunuz her şeyi Feedly sayesinde tek bir yerde toplayabilirsiniz. Eğer ilgilendiğiniz içerikleri aramakla uğraşmak istemiyorsanız, Feedly’i kullanarak boş zamanınızı maksimize edebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

Taslaklarınızı, Projelerinizi, Ekibinizi ve Zamanınızı Takit Etmek ve Yönetmek İçin Kullanabileceğiniz Yeterlilik Uygulamaları

Freelancerlar zamanlarının çoğunu kendi işlerini yönetmek için, müşterilerini yönetmek için ve üzerlerinde çalıştıkları işleri bitirmek için harcarlar. Ya da en azından biz bu şekilde düşünüyoruz. Bu tip uygulamalar bu yoğunluktan biraz da olsa sıyrılıp, işinizle ilgili en önemli noktalara odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Bonsai

Sıra işinizin önemli parçalarından olan fatura ve kontratlara geldiğinde ise, bu uygulamayı kullanarak bu işleri tamamen otomatikleştirerek işinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bonsai, önceden hazırlanmış olan sözleşme şablonları, otomatik fatura işlemleri ve esnek ödeme işlemleri için mükemmel bir seçimdir.

Fiyat: Fatura Ödemesi Başına $1

  1. Harvest

Bu uygulama, görevleri üzerinde yoğun şekilde zaman harcamak istemeyen freelancerların mutlaka göz atması gereken bir uygulama. Özellikle görevin tamamlanmasına ya da harcanan zamana dayalı olarak faturalandırılan müşterileri olan freelancerlar için. Ayrıca Harvest, biz dizi faturalama ve raporlama yapabilen proje yönetimi aracı ya da finans aracı ile birlikte entegre bir şekilde çalışıyor.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Asana

Hareketlilik gösteren unsurları ve günlük temasları çok fazla olan freelancerlar için olan bu uygulama, her şeyi tek bir yerde toplayabilmenize imkan tanıyor. Eğer işinizi büyütmek için çaba harcıyorsanız ve daha dengeli projelerde daha iyi işler yapmak istiyorsanız, bu proje yönetim platformunu kullanmak sizin için bir zaruriyettir. Ayrıca sezgisel ve esnek bir arayüze sahip olan bir platformu mobil cihazınızda kullanmak istiyorsanız ve yalnız çalışan bir freelancer iseniz, Asana sizin için muhteşem bir seçenektir.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Basecamp

Proje yönetimi uygulamaları, tüm proje öğelerinize hakim olmanıza ve bu öğeleri organize etmenize yardımcı olur. Bu uygulamalar ile dosyalarınızı saklayabilir, diğer ekip üyeleri ve müşterilerle iletişim kurabilir, yapılacaklar listeleri oluşturabilir, projelerinizi planlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Bunların hepsini yapabilen Basecamp gibi olan diğer platformların belki de en iyi yanı; üçüncü taraf entegrasyonlarıyla birlikte geliyor olmaları.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Any.do

Her yere sizinle birlikte gelen bir görev yönetim aracı ister misiniz? Cevabınız evetse Any.do aradığınız araç olabilir. Kolayca yapılabilen yapılacaklar listesi kurulumları, proje yönetimi ve ekip konuşmaları ile Any.do, ilgili tüm küçük parçaları optimize ederek kontrol altında tutar ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Trello

Trello, proje ve ekip yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir uygulamadır. Panoları, listeleri ve kartlarıyla birlikte Trello, siz ve ekibiniz için proje yönetimini daha işlevsel hale getiriyor.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Things

Tek bir yerde kişisel ve mesleki görevlerinizi yönetebileceğiniz bir platform arayan sadık bir Apple kullanıcısı mısınız? Things uygulaması, yeni görevler girmeyi, günlük proje yüklerini izlemeyi kolay hale getiren ve mesleki sorumluluklarınız ile kişisel sorunluluklarınızı senktonize eden bir uygulamadır.

Fiyat: $9.99

  1. Clear

Clear mobil uygulaması, incelemeye değer bir başka görev izleme aracıdır. Uygulamanın basit, temiz, renkli ve estetik arayüzü, uygulamayı listemizdeki en popüler uygulamalardan bir tanesi yapıyor. Eğer kolayca şahıs faaliyetlerini, mesleki görev takiplerini ve takip hatırlatlamalarını yapmak istiyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz.

Fiyat: $4.99

  1. Free Time

Free Time uygulaması, size boş zaman yaratmayabilir. Fakat uygulama, üzerinde tekrar çalışmanız gereken uygulamar konusunda zamanınızı organize etmenize yardımcı olarak vaktinizi boşa harcamamanızı sağlar.

Fiyat: $1.99

Dikkat Dağınıklığını Önleyici Verimlilik Uygulamaları

Şunu kabul edelim ki: İnternet dikkat dağıtıcı şeylerle doludur. Bu uygulamalar sayesinde karşınıza popüler bir hikaye de çıksa komik bir video da çıksa görevinizin başında kalırsınız.

  1. StayFocusd

StayFocusd gibi dikkat dağınıklığını önleyici uygulamalar aktif olarak ziyaret ettiğiniz web sitelerini izler ve sosyal medya, Vikipedi kara delikleri, komik kedi videoları vb seçenekleri önler. Eğer bir WordPress geliştirici iseniz, bu uygulamayı kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor, çünkü WordPress’iniz ya da diğer işleriniz ile ilgili siteleri engellemek istemezsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

  1. Toggl

Bir günde aslında ne kadar çalıştığınızı hiç merak ettiniz mi? Ya da belki bu süre içerisinde verdiğiniz hizmetin karşılığı daha iyi olabilir mi? Harcadığınız sürenin buna değip değmediği ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler arıyorsanız, Toggl gibi süre izleme uygulamaları size yardımcı olacaktır.

Zaman izleyicilerinin kullanımları kolaydır ve verimlilik açısından bir dizi amaçlara hizmet ederler. Yeni bir projeye ya da göreve başlayacağınız zaman zamanlayıcıyı başlatın ve işiniz bittiği zaman kapatın. Daha sonra bu raporları inceleyerek diğer ekip üyelerinin verimliliğini de izleyebilirsiniz.

Fiyat: $10

  1. Freedom

“Sadece 5 dakikalığına Facebook’a bakayım.” dediğiniz anlarda aslında ne kadar zaman kaybettiğiniz hakkında hiç endişelendiniz mi? Freedom kullanarak(ya da diğer dikkat dağınıklığı engelleme uygulamaları kullanarak) bu konudaki endişelerinize bir son verebilirsiniz. Bu gibi uygulamaları kullanarak, işinizi yapmanızı düzenli olarak engelleyen web sitelerini engelleyebilirsiniz ve verdiğiniz molalarla ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz.

Fiyat: Aylık $2.42

Ortak Görevleri Otomatikleştiren Verimlilik Uygulamaları

İşinizi bir düzen içinde yapmanız iyi bir durumdur. Fakat aynı görevleri tekrar tekrar yerine getirerek zamanınızı verimsiz bir şekilde harcamış olursunuz. Bunun yerine, aşağıdaki uygulamaları kullanarak bu görevleri otomatikleştirebilirsiniz.

  1. Workflow

Proje yönetimi araçları; konuşmaları, dosyaları ve proje notlarını tek bir yerde tutmak için harika seçeneklerdir. Fakat bu uygulamalar mutlaka otomatikleştirmek ya da genel olarak yapılan işlemleri merkezileştirmek için tasarlanmamıştır. Yani düzenli olarak aynı uygulamaları kullanıyorsanız, Workflow uygulamasını bu uygulamalar ile entegre edebilirsiniz.

Fiyat: Aylık $2.99

  1. Text Expander

Birçok kişinin kendi mobil cihazı ile arasında aşk-nefret ilişkisi vardır. Mobil cihazlar kişisel ve mesleki faaliyetleri takip etmek için muhteşem olsalar da, ultra küçük olan klavyeler ile mesaj ya da e-postalar yazmak zorunda olmak sinir bozucu olabilir. Bu uygulama, kullandığınız klavyeyi genişletir ve mesajların içinde en sık kullandığınız kısımları kaydederek tüm bunları tekrar tekrar yazmak zorunda kalmanızı engeller.

Fiyat: Aylık $4.99

  1. Divi 3.0

Eğer bir web tasarımcısıysanız(okuyucularımızın geneli öyle), bir web tasarım projesinin farklı sonuçlar gösteriyor olsa bile, her bir müşteri için aynı sayıda olan pek çok hususu olduğunu bilirsiniz.

Bir görsel web sitesi olarak değerlendirebileceğimiz Divi’nin en önemli özelliği: Divi Kütüphanesi. Divi ile tasarım yapabilmeniz, paylaşım yapabilmeniz, satın alımlar yapabilmeniz ve herhangi bir projeniz için daha önceden hazırlanmış olan sayfa düzenlerini indirebilmeniz mümkün oluyor. Sadece birkaç tıklama yaparak bu sayfa düzenlerini yükleyebilirsiniz.

Ortaklıklar Yapmanıza Yardımcı Olan Verimlilik Uygulamaları

Freelancerların çoğu uzaktan çalışıyor. Bu uygulamalar, her zaman aynı ortamda bulunamadığınız müşterileri ve/veya ekip üyelerini bularak daha iyi iş birlikleri yapmanıza yardımcı olabilir.

  1. Google Apps For Work

Tüm Google hesaplarının, Google’ın uygulamalarının zengin paketlerine erişim hakkı vardır.(arama, e-posta, haritalar, takvim, drive, hangouts ve dahası) Ancak Google Apps for Work’u kullanarak, profesyonel hayatınızı ve ekip iş birliklerinizi güçlendirmenize olanak tanıyan bazı ilave premium özellikleri de elde edebilirsiniz. Bu özelliklerden söz edecek olursak: profesyonel bir e-posta adresi, bulut depolama ve güvenlik.

Fiyat: Kullanıcı başına aylık $5

  1. OwnCloud IHS

Freelancerlar, küçük işletmeler ya da yeni başlayanlar, bu uygulama ile proje yönetimi yazılımlarını şimdilik bir kenara bırakabilir ve OwnCloud uygulamasını edinebilir. Bu özel uygulama genel olarak dosya depolama ve paylaşma aracı olarak kullanıyor. OwnCloud, freelancerların işleri için son derece önemli bir uygulamadır ve eğer daha fazla organizasyon ve verimlilik arayan bir freelancersanız, OwnCloud’u denemelisiniz.

Fiyat: Kullanıcı başına aylık $12.5 (5 kullanıcı)

  1. Slack

Slack uygulaması, sadece anlık bir mesajlaşma uygulamasından ibaret değildir. Bu uygulamalayı kullanarak, farklı müşteriler, ekipler, özel/kişisel ihtiyaçlar ya da konuşma konuları için ayrı ayrı kanallar oluşturabilirsiniz. Ayrıca uygulama ile, fotoğraflar, belgeler, proje güncellemeleri, önemli olaylar ve çok daha fazlası için paylaşımlar yapabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Skype

Eğer farklı bir ülkede bulunan bir ekiple birlikte çalışıyorsanız ve bu ekip kendi işlerine odaklanmış durumdaysa, onlara ulaşabilmeniz bazen zor olabilir. Bu yüzden çok yönlü olan ve gerçek zamanlı bir iletişim sunan Skype gibi bir uygulamayı kullanarak anlık olarak geri bildirimler alabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz Görüntülü Konuşma ve Dakika Başına $0.02 Telefon Görüşmesi

  1. Teleport Sundial

Teleport, dünyanın neresinde olursanız olun, işinizi bulmanıza ve şehrinize taşımanıza yardımcı olan bir üründür. Uygulama, daha önceden bir kez bulunmuş olduğunuz bir yerde uzaktan çalışmanıza yardımcı olan birkaç havalı araca sahip. Bu araçlardan bir tanesi de Sundial uygulaması. Sundial uygulaması belirli bir gruptaki herkesin çalışma saatlerini gösterir ve birbirleriyle karşılaştırır. Farklı yerlerde konumlanmış olan tüm şirketler için ideal bir uygulamadır.

Fiyat: Ücretsiz

  1. Doodle

Farklı e-posta ve takvim sistemlerini kullanan freelancerlar için; müşterileri, beklentileri ve ekip üyelerini koordine etmek tam bir baş ağrısı olabilir. Farkında olmasanız da bu toplantıları koordine etmeye çalışırken çok fazla zaman harcayabiliyorsunuz. Doodle gibi bir zamanlama asistanı uygulaması kullanarak tüm bunları basitleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken takvime müsait olduğunuz bir anla ilişkin bir bağlantı eklemek. Ayrıca birlikte çalıştığınız ekip üyeleriniz ya da müşterileriniz de bu takvim üzerinde düzenlemeler yapabilir.

Fiyat: Ücretsiz ve Premium Seçenekler

  1. Marqueed

Görsel işaretleme araçları ekip üyeleriniz ile ya da sizinle aynı teknik dili konuşamayan müşterileriniz ile daha iyi iletişim kurabilmeniz için size imkan sunar. Yapmanız gereken tek şey, sitenizin bir görüntüsünü ya da screenshotını upload etmek ve müşterinizin vurgulamak için gerekli kısımları işaretlemesini beklemek.

Fiyat: Ücretsiz

  1. Invision

Invision, freelancerlar ve proje yönetimi üzerine çalışan ekipler için harika bir uygulamadır. Harici ve dahili tartışmalar, tasarım prototipleme, model biçimlendirme ve çok daha fazlası bu uygulamada yer alıyor. Eğer birden fazla safhası olan bir web sitesi geliştirme süreciniz varsa, bu tarz bir çoklu platform uygulamasına ihtiyaç duyarsınız.

Fiyat: Ücretsiz/Kurumsal Versiyon

Sonuç

Eğer bir freelancer iseniz, bitirilmeyi bekleyen bir sürü işiniz vardır diyebiliriz. Bu listede bir araya getirdiğimiz uygulamalar görevlerinize, projelerinize, müşterilerinize ve genel yaşamınıza düzen getirmek ve verimliliğinizi artırmak için tasarlanmıştır.

Yukarıda paylaştığımız uygulamalardan hangilerini kullanmayı düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşın!

Exit mobile version