IHS Blog

Red Hat’ten Ticari Bulut İçin OpenShift Dedicated

OpenShift Dedicated

Açık kaynak yazılım üreticisi Red Hat, OpenShift Dedicated ile açık bulutta gelişim göstermek isteyen ticari IT ve geliştirme ekipleri için yeni bir bulut hizmeti sunuyor.

OpenShift Dedicated içerisinde daha önceki OpenShift Enterprise 3.1 sürümünde de yer alan Docker kapsayıcı ve Kubernetes teknolojileri bulunuyor. Yeni bulut sistemi Red Hat’in ortak bulut içerisinde kendi uygulamalarını oluşturmak ve yayınlamak isteyen geliştiricilere destek sağlayan aracı OpenShift Online üzerine kurulacak.

Bu yeni hizmette izolasyon, 100GB SSD tabanlı kalıcı bellek, 48TB Saniye Başına Okuma/Yazma İşlemleri ve kapsayıcı tabanlı uygulamaların dağıtımı için dokuz özellik bulunuyor. Hizmet her müşterinin kendi bulut ortamlarını isteğe göre uyarlamalarını ve korumalarını sağlayan yönetici ve güvenlik kontrolleri sunuyor. Müşteriler ayrıca Red Hat’in OpenShift üzerinde geliştirilen ve dağıtılan JBoss Middleware yazılımını da kullanabilecek.

Bu yeni bulut sistemi potansiyel müşterilere Red Hat’in OpenShift PaaS özelliğini kullanabilecekleri üçüncü bir seçenek de sunuyor. Müşteriler artık OpenShift Enterprise, OpenShift Online ve yeni OpenShift Dedicated arasında bir seçim yapabilecek.

OpenShift Enterprise OpenShift uygulamalarını istedikleri fiziksel donanımlarda veya bulut sağlayıcılarında yönetmek isteyenler için uygun. Üçüncü seçenek olan yeni OpenShift Dedicated ise Red Hat teknolojisini AWS üzerinde çalışan OpenShift oluşumlarını dağıtmak, yönetmek ve desteklemek için kullanmak isteyenlere yönelik bir hizmet.  

Bu yeni seçenek uygulamalarının oluşum ve izolasyon süreci üzerinde daha fazla kontrol isteyen ama yönetici ve operasyon işlemleri üzerinde tam sorumluluk istemeyen çok sayıda müşteriyi hedefliyor.

OpenShift Dedicated tüm AWS hosting bölgelerindeki Red Hat müşterilerinin kullanımına açılmış durumda. Yakında diğer açık bulut seçenekleri için de destek sağlanacağı gelen bilgiler arasında.

Exit mobile version