IHS Blog

Sunucu İzleme Aracı Nasıl Seçilir?

sunucu-izleme-araclari

Bugüne kadar bir web sitesi yönettiyseniz, başarının yalnızca akıllıca yapılmış tasarımdan, değerli içerikten veya dikkatli bir biçimde hesaplanmış kullanıcı deneyiminden geçmediğini, sunucu ve ağ problemlerinin bilincinde olmanın da web sitelerinin başarısı için bir o kadar belirleyici olduğunu biliyorsunuzdur.

Sorunların üstesinden gelebilmek demek, oluşacak sorunları büyük kayıplara yol açmadan önce çözmek demektir ve bu bakımdan doğru sunucu izleyici aracına sahip olmak büyük önem arz etmektedir. Şirketiniz için doğru sunucu izleyici aracını seçmek içinse aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekir.

1) Seçeneklerinizi Bilin

Sunucu izleme araçları seçenekler, bulunabilirlik ve fiyat aralığı bakımından büyük farklılıklar gösterir. Genel özellikler arasında tepki süresinin, çalışma süresinin, bulunabilirliğin, CPU ve bellek kullanımının ve boş disk alanının ölçülmesi, veri görselleştirme seçenekleri, performans karşılaştırma, detaylı rapor hazırlama bulunmaktadır. Farklı araçların neler yapabildiğini mutlaka araştırın ve bu özellikleri ihtiyaçlarınızla karşılaştırarak seçiminizi buna göre yapın.

2) Bütçenizi Belirleyin

IT izleme araçları için ücretsiz seçenekler de vardır oldukça pahalı seçenekler de. Ancak yüksek fiyat mutlaka yüksek kalite anlamına gelmemektedir. Hangi aracı kullanacağınıza karar vermeden önce bu aracın şirketinizin ihtiyaçları için önemli olup olmadığını anlamaya çalışın ve sunucu izleme için ne kadar yatırım yapabileceğinizi belirleyin. Sunucu izleme sürecindeki verimsizlikler yüzünden oluşan uygulama aksaklık sürelerinin şirketiniz için ne gibi kayıplara yol açabileceğini de göz önünde bulundurun.

3) Dağıtım Değişkenini Seçin

Bunun için SaaS ve site içi kurulum arasında bir seçim yapmanız gerekmektedir. SaaS eskiden daha az işlev sunardı ama teknolojideki son gelişmeler sonucunda artık bu durum değişti. Günümüzde artık bu seçim şirketlerin faaliyet alanlarına hangi tercihin daha uygun olduğu doğrultusunda ve bazı değişkenlerle oynanarak seçenek sayısının azaltılması ile yapılıyor.

4) Aracı Mutlaka Test Edin

Bir araç ihtiyaç duyduğunuz tüm işlevleri sunsa ve bir deneme sonrasında mükemmel sonuçlar verse de, bu gerçek bir çalışma ortamında aynı şekilde iyi sonuç vereceği anlamına gelmez. İşinize yaramadığı ortaya çıkacak bir şey için büyük meblağlar ödememek için mutlaka satın almadan önce aracı test etmelisiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik birçok sunucu izleme aracını seçin ve test edin. Bu araçların tümünü yükleyip kurmak muhtemelen zor olacaktır, bu yüzden uygulamanızın küçük ölçekli bir sürümünü hazırlayıp seçtiğiniz araçları bu sürüm üzerinde deneyin. Bir şeyin nasıl çalıştığını o şeyi kullanmaya başlamadan tam olarak anlayamazsınız.

5) Neyi Satın Aldığınızı Bilin

Sunucu izleme araçları arasında büyük bir rekabet vardır ve üretici firmalar genellikle çözümlerinin ana versiyonlarını oldukça düşük fiyatlara satarlar. Ancak, bu temel versiyonlarda genellikle tam, premium sürümlerde veya pahalı eklentilerde bulunun en önemli fonksiyonlar olmaz. Gelecekte tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için, satın aldığınız pakette tam olarak hangi özellik ve fonksiyonlar olduğunu mutlaka tam olarak öğrenin.

Sunucu izleme bir web sitesi sahibi olmanın en önemli hususlarından birisidir. Eğer bir web sitesine sahip olmak şirketinizin olmazsa olmazlarından biriyse de, sunucu izleme konusuna özel bir ihtimam göstermeniz ve bu işi doğru bir şekilde yapabilmek için mutlaka doğru araçlara sahip olmanız gerekmektedir.

Bu durumlara ayıracak zamanınız bulunmuyorsa Yönetilen Sunucu ürünlerini incelemenizi tavsiye ederiz. Yönetilen Sunucu ile IHS Telekom operatörleri sizin adınıza 7 / 24 sunucunuzun kaynak kullanımlarını takip ederek oluşabilecek problemlere müdahale ederler. Yönetilen sunucunuzu hemen oluşturmak için tıklayınız.

Exit mobile version