IHS Blog

Sunucu Lokasyonu Hosting İçin Önemli Midir?

Günümüzün hızlı dünyasında, eğer sunucu dünyanın öbür ucundaysa web sitenizi yerel olarak hiçbir teknik sorun yaşamadan yönetmeniz oldukça zahmetli ve göz korkutucu bir iş olabilir. Şirketiniz Türkiye’deyken, web siteniz belki Avrupa ya da Amerika’daki bir sunucuda host ediliyordur.

Ama artık teknoloji büyük bir hızla geliştiği için şirketlerin başka kıtalarla ticaret yapması ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan müşterilerle iyi ilişkiler sürdürmesi de daha kolay bir iş halini aldı. Şu an bir şirket sahibi diyelim ki Çin’de host edilen web sitesini Avustralya’daki bir kafede oturup kolayca güncelleyebiliyor.

Dijital çağ web sitesi hosting dünyasını dinamik bir endüstri haline getirmiş durumda. Güvenilir ve itibarlı bir veri merkeziyle çalışarak birçok zorluğun üstesinden gelebiliyor ve şirketinizin verimli web hosting çözümleri sayesinde tüm hedeflerine ulaşmasını sağlayabiliyorsunuz.

Birçok kişi hala web sitesini başka bir ülkede host ettirip ettirmeme konusunda karasızlık yaşamakta. Bu yüzden uzak bir ülkede bulunan bir hosting sağlayıcıyla çalışmaya başlamadan önce mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bazı konular var:

– Fiyat ve müşteri hizmetleri: Web siteniz için hostingi yurt dışından almanın en kötü dez avantajlarından biri yanıltıcı olarak gösterilen düşük fiyatıdır. İlk yıl hosting hizmetinizi çok ucuza alırken sonraki yıllar fiyatları artmaktadır.

– Web sitesi mutlaka hızlı yüklenmelidir: Web sitesinin sunucusundan binlerce kilometre uzakta oturan kullanıcılar genellikle sitelerinin çok yavaş yüklenmesinden şikayetçidir. Bu durum ziyaretçileri de bir hayli rahatsız eder ve hemen benzer bir web sitesine geçmelerine neden olur. Bu yüzden hosting lokasyonunuzu potansiyel müşterilerin ve ziyaretçilerin hosting lokasyonuna en yakın yerlerden geleceğini düşünerek seçmelisiniz.

– Google sıralaması ülkeden ülkeye değişiklik gösterir: Domaininizi arayan biri eğer web siteniz o kişinin yaşadığı yere yakın bir konumda host ediliyorsa sitenizi arama motoru sıralamalarında daha üstte görecektir. Başka bir ülkede yaşayan bir kullanıcı ise kendi ülkesinde aynı sıralamayı göremeyecektir. Dolayısıyla potansiyel müşterilerinizin ve ziyaretçilerinizin hangi ülkede daha çok olduğunu mutlaka önceden düşünüp planlamanızı ona göre yapmanız gerekir.

Türkiye lokasyonlu web hosting paketlerini incelemek için tıklayınız.

Exit mobile version