IHS Blog

Web Site Yedeklemeleri Neden Çok Önemlidir?

site-yedeklemesi

Bilgisayarınızda önemli bir sorun oluşması ihtimaline karşı sabit sürücü yedeklemelerinizin ne kadar önemli olduğunu daha önce çok kez duymuş olmalısınız. Çünkü değer verdiğiniz kişisel dosyalarınızın kaybolması son derece acı verici olabilir.

Aynı durum web siteleri için de geçerli. Ne yazık ki web sitelerine yönelik tehditler oldukça ciddi. Bu yüzden her geçen gün yeni bir dev web sitesinin çöküşüyle ilgili haberler okuyoruz. Web site yedeklemeleri bu tehditler karşısında korunmanızı sağlar.

Yedekleme Yapmak İçin 6 Neden

  1. Hackerlar

Bilgisayar korsanları web dünyasına yayılmış durumda. Bu korsanlarının genel amaçları arasında kredi kartı numaraları gibi hassas kişisel verileri çalmak gibi kötü amaçlar olsa da birçoğunun genel amacı kendisini kanıtlamak ya da kaoslara neden olmaktır.

  1. Bilgisayar Çökmeleri

Dosyaların bir kopyasını almak iyi bir fikir olabilir fakat kişisel bilgisayarınızın çökmesi durumunda dosyalarınız kaybolur. Dosyalarınıza uzaktan yedekleme yapmak bu gibi sorunların önüne geçmek için uygulayabileceğiniz iyi bir yoldur.

  1. Yanlış Yapılmış Güncellemeler

Düzenli güncellemeler genellikle yeni özellikler ve artan güvenlik anlamına gelse de sonuçlar her zaman böyle olmaz. Bu yüzden de her WordPress güncellemesinden önce bir yedekleme yapmanız gerekiyor. Web sitelerinde eklentiler, temalar, yazılımlar gibi birçok bileşen var. Bunların herhangi birinde yapılacak bir yanlış güncelleme bir web sitesinde olumsuz sonuçlar doğurabilir.

  1. Kötü Amaçlı Yazılımlar ve Virüsler

Normal şartlar altında güvenli gözüküyor olsa bile, web sitenize bazı 3. parti yazılımlardan virüsler, trojanlar ya da diğer kötü amaçlı yazılımlar bulaşabilir. Dikkatsizce indirilmiş bir eklenti ya da tema buna neden olabilir. Bu gibi durumlar karşısında elinizde bulunan bir yedek dosyası hayat kurtarıcı olabilir.

  1. Çalışanların Hataları

Kabul edelim ki hiçbirimiz kusursuz değiliz, hata yapabiliriz. Bir çalışanınızın ya da sizin bir anlık dalgınlık ile tıklamaması gereken bir yere tıklaması ve yanlışlıkla bazı önemli dosyaları silmesi mümkündür. Almış olduğunuz yedekler sayesinde bu tip insan hatalarının zararlarını en aza indirgersiniz.

  1. Zararı En Aza İndirin

Web sitenizi ziyaret ettiğiniz bir gün her zamanki açılış sayfanız yerine aşina olmadığınız bir hata sayfasıyla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda bir şeylerin yanlış gittiğini anlamak güç değil. Önemli olan bu durumla nasıl başa çıkılacağı; ya paniğe kapılıp ne yapacağınızı bulmaya çalışırsınız ya da sakin kalarak daha önceden almış olduğunuz yedeği geri yüklersiniz ve zararınızı en aza indirgersiniz.

Bir Web Sitesi Nasıl Yedeklenir?

Web site yedeklemelerinin yapmanız gereken bir şey olduğuna ikna olduysanız, bu konuda takip edebileceğiniz birkaç farklı adım var.

Sitenizi yedeklemek çok zamanınızı harcamaz ve maliyet olarak da düşüktür. Mevcut tehditlerin ciddiyetini göz önüne alırsak yedekleme maliyetleri katlanılması gereken çok değerli yatırımlardır. Web sitenizi hemen şimdi yedekleyin ve herhangi bir olumsuzluk karşısında sıfırdan bir web sitesi oluşturmak zorunda kalmayın.

Exit mobile version