IHS Blog

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

web-sitesi-nasil-yapilir

Web sitesi yapma işi, özellikle de başlangıç aşamalarındaysanız, insanın gözünde büyüyebilir. Birçokları bu iş için bir web tasarımcısıyla anlaşıp bu ağır yükten kurtulmak ister. Halbuki piyasadaki sayısız araç ve eğitici video yardımıyla herkes kaliteli bir web sitesini başından sonuna kadar kendi başına yapabilir.

Profesyonel bir web tasarımcısıyla çalışmanın birçok avantajı vardır, fakat çoğu kişi bu işi en başından itibaren başka birine yaptıracak bütçeye sahip olmayabilir. Siteniz kazanç elde edilebilir hale geldikten sonra isterseniz yeniden tasarım için bir yatırım yapabilirsiniz. Eğer hemen çalışmaya başlayacak profesyonel bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki aşamalardan geçmeniz gerekmekte.

Öncelikle Hostinginizi ve Alanınızı Ayarlayın

Bir web sitesi sahibi olmanın ilk aşaması bir alan satın almak ve hosting işini halletmektir. Bireysel web hosting paketi ile başlamanızı öneririz.

İkinci Olarak, Doğru Frameworkü Seçin

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok web sitesi frameworkü ve oluşturucusu bulunmaktadır. İsterseniz profesyonel web sitesi hazırlayan firmalarla çalışabilir, isterseniz WrodPress gibi bir içerik yönetim sistemi kullanabilirsiniz. Eğer biraz teknik donanıma sahipseniz ve kapsamlı bir içerik yönetim sistemi kullanmak istiyorsanız WordPress’i denemenizde fayda var. IHS Telekom üzerinden satın alacağınız web hosting paketinize ücretsiz WordPress kurulum talebinde bulunabilirsiniz.

WordPress’i kurduktan sonra sayısız ücretli ve ücretsiz tema arasından seçim yaparak sitenizi tasarlayabilirsiniz. Yapacağınız tek şey istediğiniz temayı indirip Görünüm / Yeni Ekle / Temayı Yükle’ye giderek yüklemek. IHS Telekom tema ve eklenti kurulumlarınızı ücretsiz gerçekleştirmektedir.

Daha sonra WordPress yönetim panelinde Görünüm / Özelleştir’e giderek temanızı istediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz.

Web Sitenizi Baştan Sona Siz Hazırlayın

En başından itibaren bir web sitesi yapmak için çok sayıda deneme yanılma olması gerekir. Fakat hızlı öğrenen biriyseniz bu süreci yaşamak sizin için çok faydalı olabilir. Eğer kendi işinizi kendiniz yapmayı seviyorsanız kod yazmanın temellerini de öğrenmeniz iyi olabilir.

Kod yazımını öğrenmek için W3Schools ve CodeAcademy çok iyi iki kaynaktır. Web sitenizi çalışır hale getirmek için öğrenmeniz gereken diller HTML, CSS ve PHP’dir. Bu diller yardımıyla istediğiniz gibi bir web sitesi yapabilirsiniz.

Web sitenizi başından sonuna kadar kendiniz yapmayı düşünmüyorsanız bile temel kod yazma becerilerini edinmenizde fayda var. Temel kod yazma bilgisine sahip olursanız hangi platformu kullanırsanız kullanın sitenizde değişiklik ve bakım yapma konusunda da rahat edersiniz.

Exit mobile version