IHS Blog

WordPress Hızlandırma Nasıl Yapılır?

WordPress-Hizlandirma-Nasil-Yapilir

Biriktirdiniz biriktirdiniz ve artık anlatacaklarınız var. Ya da ürünleriniz ve hizmetlerinizle piyasada fark yaratmaya geliyorsunuz. Ya da kurumsal kimliğinizi yansıtan bir araca ihtiyacınız var. Hepsi için en doğru seçenek bir web sitesi. Bunun için en iyi yollardan biri de WordPress ile site kurmak.

Dünyanın en popüler altyapılarından biri olan WordPress, 70 milyona yakın kullanıcıya sahip. Çünkü pratik, geliştirilebilir ve güvenilir. Ancak her güzelde olduğu gibi WordPress’te de bir kusur var: Zaman zaman yavaş çalışabiliyor. Tabii bunun da çözümü var. Yani WordPress hızlandırma uygulamalarını takip ederek daha hızlı bir web sitesine sahip olmak mümkün.

Hosting Seçiminiz Doğru mu?
İnternette en önemli şey hız ise varlığınızı belgeleyen ve görünür kılınmanızı sağlayan şey de host edilmektir. Bu noktada IHS gibi deneyimli ve global standartları yakalayan bir hosting firması ile çalışmak, atacağınız en doğru adımlardan biri olacaktır. IHS WordPress hosting paketi ile limitsiz veri trafiği ve e-posta, 7/24 destek ve haftalık yedekleme gibi imkanlara sahip olursunuz. Ayrıca 3 adet web sitesi, ücretsiz ziyaretçi istatistiği, eklenti ve tema kurulumu ile 25000 MB disk alanı da bu paketin avantajlarından. 

Temanız Hızınızı Düşürüyor Olabilir mi?
Çok sayıda WordPress teması arasından en çok hoşunuza gideni ve ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayanı seçtiniz. Peki, bu tema aynı zamanda web sitesi açılış hızını düşürecek şekilde yüklü olabilir mi? Bunun önüne geçmek için yapabileceğiniz şey, bir temayı beğendiğinizde WordPress site hız testi araçlarını kullanarak ölçüm yapmak. Böylece temanızın nasıl bir performans sunacağını öğrenebilir, sitenizin yavaşlaması konusunda temanızın payını belirleyebilirsiniz.

Her Eklenti Aynı Zamanda Bir Yük mü?
WordPress site hızlandırma yollarından biri de gereksiz eklentileri kaldırmak. Tamam, WordPress eklentilerinin asıl amaçları, tasarımı ve performansı mükemmele yaklaştırmak. Ancak her eklenti, aynı zamanda siteniz için bir yük anlamına gelir. Şöyle düşünün: Bir kamp çantası hazırlarken işinizi kolaylaştıracak birçok eşya alırsınız yanınıza, ancak her eşya da çantanıza ve doğal olarak sırtınıza binen yükü arttırır. Burada amaç, minimum eşyayla maksimum verimi almak olmalı. Aynı şey WordPress eklentileri için de geçerli. Faydalı araçlar arasından sadece işinize en çok yarayacak olanları kullanmanız, yükünüzün artmamasına da yardımcı olacaktır.

Önbellekleme Site Dostudur
WordPress site hızını arttırma seçenekleri arasında yer alan önbellekleme, kullanıcılar web sayfanızı tıkladıklarında sayfa açılana kadar yürütülen işlemlerin otomatik olarak hızlandırılması olarak tanımlanabilir.

Bir dil öğrenirken en başta kelime kelime çalışır, soruyu uzun süre düşünür, kesik kesik cevaplar verirsiniz. Zaman ilerledikçe ve basit kelimelerle kuralları öğrendikçe sorulara daha hızlı cevaplar vermeye başlarsınız. Önbellekleme de buna benzetilebilir. Bunun için birçok WordPress cache (önbellekleme) eklentisi bulunur. Her eklentinin ayarları farklıdır ve sundukları performans da değişkendir. Ancak site hızını %50’den fazla arttıracak seçenekler de bulunur.

CDN Kullanılabilir
Açılımı Content Delivery Network olan CDN, Türkçeye İçerik Dağıtım Ağı olarak çevrilebilir. Dünyanın farklı yerlerine dağıtılan sunuculardan oluşan bir altyapı olan CDN kullanımında amaç, site hızını arttırmak. Bunu da sitede yer alan görselleri farklı sunuculara taşıyarak yapar. WordPress CDN eklentisi sayesinde web sitelerini hızlandırmak bu yolla mümkün. Çünkü görsellerin çokluğu, sitenin yavaş açılmasına neden olabilir.

Ayrıca gereksiz görselleri kaldırmak ve bol yüklü, animasyonlu tasarımlardan uzak durmak da site hızını arttırmaya yardımcı olur.

Exit mobile version