IHS Blog

WordPress İletişim Formu Eklentisi Kurulumu ve Ayarları

wordpress-iletisim-formu-eklentisi

İnternet sitenizin konusu ne olursa olsun her internet sitesinin bir iletişim formuna ihtiyacı vardır. Yeni başlayan kişilerin en çok sorun yaşadığı konulardan birisi de wordpress iletişim formu ekleme ve ayarlardır.

Sitenize yerleştireceğiniz iletişim formu sayesinde mevcut sayfalarınız, içerikleriniz, ürünleriniz, hizmetleriniz ve çok daha fazlası hakkında ziyaretçileriniz sizinle kolayca iletişim kurabilir. Varsayılan olarak WordPress yerleşik bir iletişim formuna sahip değildir. Fakat sitenize gelişmiş ve kullanışlı iletişim formu eklemenin kolay bir yolu var.

Bu rehberde tek bir satır kod bilgisine sahip olmadan WordPress iletişim formu ekleme hakkında adım adım ilerleyeceğimiz detaylı bir anlatıma yer vereceğiz.

WordPress İletişim Formu Ekleme

Neden bir WordPress iletişim formu ekleme ihtiyacınız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. İnternet sitemin belirli bölümlerine E-posta adresimi eklesem yeterli olmaz mı? Ziyaretçilerim e-posta adresim üzerinden benimle iletişim kuramazlar mı? diyor olabilirsiniz.

İnternet sitenizin iletişim sayfası üzerine yerleştireceğiniz bir iletişim formunun size sağlayacağı avantajlardan 3 tanesi;

WordPress İletişim Formu Eklentisi

WordPress iletişim formu eklentisi kullanarak herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan dakikalar içerisinde gelişmiş ve modern bir form oluşturabilirsiniz. Bu eklenti ile oluşturabileceğiniz örnek bir iletişim formu şu şekildedir;

Dakikalar içerisinde dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz bir iletişim formu oluşturmak için yapmanız gerekenler;

WordPress için En İyi İletişim Formu Eklentisi Seçme

WordPress iletişim formu ekleme için öncelikle hangi eklentiyi kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Gelişmiş özelliklere sahip, ücretsiz olarak sunulmuş birçok iletişim formu bulunmaktadır. Bu anlatımda IHS Telekom ekibi olarak tercih ettiğimiz “Contact Form 7” eklentisi üzerinden anlatım gerçekleştireceğiz. Bu rehberde bu eklentiyi tercih etmemizin 2 nedeni bulunuyor;

WordPress İletişim Formu Eklenti Kurulumu

Önemli: Wordpres iletişim formunu kurmaya geçmeden önce, mutlaka sitenizde bir SMTP mail eklentisi kurulmuş ve ayarlarının doğru yapılandırılmış olduğundan emin olmalısınız. Eğer SMTP kurulumu mevcut değilse “WordPress SMTP Mail Ayarları ve Kurulum Rehberi” içeriğimizi inceleyip bu rehbere devam etmenizi tavsiye ederiz. Aksi halde iletişim formu çalışmayacaktır.

Bu anlatımda tamamen ücretsiz olarak sunulması sebebiyle “Contact Form 7” eklentisini kullanacağız. Bu eklentinin kurulumu için WordPress yönetim panelinize giriş yapmalı ve sol menüden “Eklentiler > Yeni Ekle” sayfasına giriş yapmalısınız. Daha sonrasında;

 

Eğer eklentiyi yükleme ve etkinleştirme aşamasında bir sorunla karşılaşıyorsanız; daha önce oluşturmuş olduğumuz WordPress eklenti kurma rehberi anlatımına göz atabilirsiniz.

WordPress İletişim Formu Ayarları

WordPress için geliştirilmiş Contact Form 7 eklentisi kurulumunun ardından yönetim panelimizin sol menüsünde “İletişim” adlı bir menü oluştuğu dikkatinizi çekecektir. Yeni bir iletişim formu oluşturmak ve bu formu sitemizde herhangi bir yere eklemek için bu sayfaya giriş yapmalıyız.

Adım 1: İletişim Formunu Yapılandırma

Adım 2: İletişim Sayfasını Oluşturma ve İletişim Formu Ekleme

WordPress İletişim Formu Çalışmıyor

WordPress iletişim formu ekleme adımlarını eksiksiz bir şekilde yaptığınızı düşünüyor fakat yine de WordPress iletişim formu çalışmıyor diyorsanız;

SMTP mail ayarlarını nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız daha önce hazırlamış olduğumuz; WordPress SMTP Mail Ayarları Nasıl Yapılır başlıklı rehbere göz atabilirsiniz. Mail ayarları ile ilgili sorun yaşıyor, farklı hatalarla karşılaşıyorsanız wordpress ile %100 uyumlu çalışan WordPress Hosting paketlerimize göz atabilirsiniz.

Exit mobile version