IHS Blog

WordPress Nedir?

wordpress

Bugüne kadar web sitesi nasıl yapılır diye inceleme yaptıysanız kuvvetle muhtemel WordPress içerik yönetim sistemiyle karşılaşmışsınızdır ve bunun internette işleri kolaylaştıran bir platform olduğunu biliyorsunuzdur. Peki nedir bu WordPress? Nasıl kullanılır?

Aşağıda WordPress’le ilgili temel bilgiler ve bu platformu dünyanın en popüler web sitesi oluşturma aracı haline getiren özelliklerinin neler olduğu yer almakta.

WordPress Nedir?

WordPress dünyanın en basit ve en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir. Daha basit bir dille ifade etmek gerekirse, siz içeriği sunarsınız, platform da tüm kod yazma ve düzenleme işlerini sizin yerinize yapar. Eğer web sitenizi hazırlamak için harekete geçme aşamasında doğru aracı arıyorsanız, bu seçeneği mutlaka değerlendirmeniz gerekir.  

WordPress açık kaynak bir web sitesi oluşturma projesidir. Yani platformu daha iyi ve verimli hale getirmek için dünyanın her yerinden yüzlerce gönüllü geliştirici her gün sayısız katkıda bulunmaktadır. Bu aynı zamanda platformun bir lisans ücreti ödenmesine gerek kalmadan kullanılabileceği anlamına da gelmektedir.

WordPress uyumlu hosting paketi içerikleriniz üzerinde tam anlamıyla kontrol edebilmenizi sağlar. Ayrıca özel temaları, eklentileri kullanabilir ve siteniz reklamsız olur.

Başlangıç Aşaması

Bu içerik yönetim sistemini kullanmanın en önemli faydalarından biri platformun esnekliğidir. WordPress’i portfolyonuz için de kullanabilirsiniz Fortune 500 içerisindeki şirketiniz için de. Kendisi işte bu kadar esnek bir içerik yönetim sistemidir! Bu esnekliğin sırrı da seçebileceğiniz temaların çokluğunda saklıdır. Temalar sitenize istediğiniz görünüşü ve hissiyatı kazandırabileceğiniz ücretsiz şablonlardır ve aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce tema bulunmaktadır.

Bu platform aynı zamanda çok da kullanıcı dostudur. Sitenizde bir değişiklik yapmanızı bir hayli kolaylaştırır. Bu değişiklikleri saniyeler içerisinde yapmanızı sağlayacak özelliklere sahip olduğundan, artık bu tarz işlemler için webmasterlara bağımlı olmanıza da gerek kalmaz. Ayrıca HTML öğrenmenize de gerek yoktur çünkü içerik yönetim sisteminiz bunu sizin yerinize yapar.

WordPress hosting ile normal şartlar altında aylar, hatta belki de yıllar içerisinde zar zor ustalaşabileceğiniz HTML’e muhtaç olmadan, web sitenizi kolayca ve hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ücretsiz temanızı seçtikten sonra sıra sitenizde istediğiniz düzenlemeleri yapabilmenizi sağlayan binlerce eklenti arasından seçim yapmaya gelir. Eklentiler sitenize ilave işlevler ekleyebileceğiniz yazılım parçalarıdır. En popüler eklentilerden bazıları Aksimet, BackWPup ve All in One SEO’dur. Aksimet sitenize gelen yorumlar arasından spam olanları bulur eler. BackWPup sitenizde sık sık yedekleme yapar ve böylece beklenmedik bir durum yaşanması halinde kıymetli içeriklerinizi kaybetmenizi önler. All in One SEO ise blog gönderilerinizi veya web sitesi içeriğinizi arama motorları için optimize eder. WordPress’te kullanabileceğiniz binlerce faydalı eklenti bulunmaktadır. Hangi eklentinin siteniz için en faydalı özellikleri sunacağını araştırıp bulmak ise size kalmış.

WordPress açık kaynak olduğu için platformda her gün yeni gelişmeler ve iyileştirmeler olur. Sürekli yenilenen ve gelişen bu sistem kendini bu platformu kendi web sitesini yapmak isteyen insanlar için en iyi seçenek haline getirmeye adamış kişilerden oluşan bir camia tarafından oluşturulmuştur. IHS WordPress hosting paket seçeneğini tercih ederseniz WordPress ile ilgili 7/24 ücretsiz destek alabilir ve web sitenizi anında yayınlayabilirsiniz.

Exit mobile version