IHS Blog

WordPress Web Sitenize Facebook Tepkiler Emojileri Eklemek

facebook-emoji-tepkiler

Artık herkesin Facebook’un yeni tepkiler emoji sistemine aşina olduğunu söyleyebiliriz. Hala olumsuz tarafları olsa da ( Örneğin: Hala bir “Dislike” düğmesinin olmayışı ) itiraf etmeliyiz ki yeni tepkiler emoji sistemi oldukça ilgi çekici. Kendi WordPress web sitenize böyle bir sistemi kurabilmeniz mümkün olsaydı, gerçekten de harika olmaz mıydı?

Yukarıdaki soruya cevabınız “Evet” ise çok şanslısınız! Çünkü sizlere kendi gönderilerinizde “beğenme tepkileri” sistemlerini kurma seçeneğini sunan, geleceği parlak birkaç eklenti halihazırda mevcut.

Biz sizden hızlı davrandık ve siteniz için en uygun eklentiyi seçebilmeniz için gereken tüm bilgileri içeren ve benzer fonksiyonları kullanmanızı sağlayan en iyi eklentileri küçük bir listede derledik. Haydi bu eklentilerin sisteminize nasıl yüklendiğine bir göz atalım.

  1. MyEffecto-Instant Visual Feedback

MyEffecto, WordPres web sitenize bir duygu odaklı değerlendirme sistemi yerleştirmek için tasarlanmış bir eklentidir. Pozitiften negatife doğru çoklu duygusal tepkiler içeren basit menüsü ile ziyaretçilerinize sunulmuştur.

Eklenti,  Ayarlar sekmesinin altında bulunan etkinleştirilmiş bir yapılandırma paneli ile birlikte geliyor. Beğeni tepkileri sistemi, varsayılan olarak tüm blog gönderilerinize eklenir, fakat dilerseniz Blog Ayarları sekmesini ziyaret ederek orada görünen sayfaları manuel olarak ayrıntılı bir şekilde seçebilirsiniz.

Varsayılan menü; Awesome (harika), Love (bayıldım), Like (beğendim), Dislike (beğenmedim) ve Sad (üzüldüm) emojilerini içeriyor. Ayrıca eklenti, düzinelerce metin etiketini ve emojiyi eşleştirerek ve karıştırarak yeni menüler oluşturmanız için seçenekler sunuyor.

Yaptığımız testler aşamasında göze batan herhangi bir hata bulamadık ve eklenti çoklu temalarda da gayet iyi bir performans gösterdi. ( Sorunsuz şekilde her zaman görüntüledi ) Ek bir avantaj daha verecek olursak, eklentinin arkasındaki geliştiriciler destek forumlarında oldukça aktif görünüyorlar.

Ana Özellikler:

Fiyat: Ücretsiz

  1. DW Reactions

DW Reactions, WordPress web sitenize Facebook’un UX tasarımını baz alarak oluşturulmuş bir tepkiler alanı eklemenizi sağlayan basit bir eklentidir. Eklenti aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi 6 temel tepkileri [ Like (beğenme), Love (sevme), Laugh (gülme), Surprise (sürpriz), Sadness (üzüntü) ve Anger (öfke)] içeriyor.

DW Reactions sektörüne yeni giriş yapmış olsa da eklenti gerçekten iyi bir iş çıkarıyor. Eklenti, 2 adımda sisteminize bir beğenme tepki sistemi eklemenize ve bunun tam olarak sitenizin neresinde görünmesi gerektiğini seçmenize olanak sağlıyor. Fakat sistem kendi kendisini yapılandırma seçeneklerinden yoksun olmasına rağmen çoklu temalar üzerinde çalışırken bazı uyumluluk sorunları yaşatabiliyor. Yaptığımız testler sırasında WordPress’in varsayılan temaları ile çalışırken herhangi bir sorun yaşanmadı.

DW Reactions’ın eklenmesi kolay bir beğeni tepkiler sistemi sunması, geniş kapsamlı yapılandırma gerektirmeyen şeyler yapmak isteyen kullanıcılar için eklentiyi mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Eklentinin kullanımının kolaylıklarının en başında, eklentinin geliştiricilerinin sorularınızı cevaplamak üzere forumlarda oldukça aktif olması geliyor.

DW Reactions’un premium sürümü olan DW Reactions Pro, daha özelleştirilebilir bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar için kullanılabilir durumda. Ücretsiz sürümün standart özelliklerine ilave olarak DW Reactions Pro aynı zamanda, detaylı tepkiler istatistiklerini de içerir. Özel kullanıcıların tarihi verilerini, ek tepkiler stillerini ve en popüler gönderileri kontrol etmenizi sağlayan bir widget da mevcut.

Ana Özellikleri:

Fiyat:Ücretsiz | Pre: $17

  1. Feelback Reactions

Son seçimimiz olan Feelback Reactions, size WordPress siteniz ile basit bir duygusal feedback sistemini entegre etmek için bir fırsat sunuyor. Eklentinin temel emoji tabanlı bir sistemi var ve aynı zamanda birkaç metin tabanlı paket de mevcut. Eklenti bununla kalmayıp aynı zamanda bol miktarda emoji seçeneği de sunuyor.

Bu eklentinin iyi tarafı, kurulumunun oldukça kolay olması. Bu sayede de çok fazla müdahale etmenize gerek kalmadan siteniz için bir beğeni tepkiler sistemine sahip olacaksınız. Ayrıca yüklemeden sonra bir eklenti daha kurarak, tepkiler sisteminizin bünyesinde inşa edilmiş bir analiz aracına da erişim hakkınız olacak. Tepkiler alanı varsayılan olarak kendisini yorum bölümünüzün üzerinde görüntülenecek şekilde ayarlıyor. Üstelik bizler tüm bunları test ederken herhangi bir uyumluluk sorununa da rastlamadık.

Bunlardan ayrı olarak eklenti, kendi sorunlarını kendisi yaratıyor.

İlk olarak, beğeni tepkiler alanın sağ alt tarafında çirkin bir “Powered by VICOMI” duyurusu içeriyor. Bu uyarı bu eklentinin WordPress.org’un kurallarını açık bir şekilde ihlal ettiğinin göstergesidir. İkinci olarak, menünüzü özelleştirebilmeniz için, eklenti kendi geliştiricilerinin platformlarına kayıt olmanızı gerektiriyor ve menünün ayarlarına ve analitik paneline erişebilmeniz için de oturum açma bilgilerinizi kullanmanız gerekiyor.

Feelback Reactions’ı deneme aşamalarımızda eklentiye kayıt olma işlemlerimizi bir türlü tamamlayamadık, eklenti her seferinde bir hata ile bize karşılık verdi. Eklentiyi tam olarak kurabilmek için geliştiricilerin sitelerini kullanmak zorunda kaldık, önce sayfanın altındaki özel kayıt seçeneğini bulduk ve daha sonra oradan kayıtlarımızı tamamladık. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra WordPress panelinize geri dönmelisiniz ve ayarlar sekmenizin altındaki Vicomi seçeneğinden kimlik bilgilerinizi kullanarak giriş yapmalısınız. Bunun da ardından Feelback Reactions hesabınızı WordPress siteniz ile entegre etmek isteyeceksiniz ve bu adım ile birlikte yaptığınız yüklemeleri sadece siz özelleştirebileceksiniz.

Umuyoruz ki gelecek sürümlerde bu kayıt sorunu düzeltilir. Maalesef eklenti tamamen kurulup, çalışır bir hal alana kadar mecburen bu geçici sürümü kullanmak zorundasınız.

Ana Özellikler:

Fiyat: Ücretsiz

Sonuç

WordPress web sitenize bir beğeni tepkiler sistemi entegre etmeniz, Facebook’tan kopyalandığı için basit bir işlem gibi görünse de aslında gönderilerinize daha fazla feedback almanız açısından yararlı olabilir. Herkes yorum bırakmak için istekli olmayabilir fakat çoğu insan basit bir emojinin üzerine tıklamak için ikinci kez düşünmez bile.

Sizin kontrolünüzde gelen daha fazla geri bildirim, WordPress web sitenizi geliştirmeniz konusunda daha iyi kararlar almanıza neden olur. Eğer benzer bir tepkiler sistemini sitenize eklemek istiyorsanız, hiç durmayın.

Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey, yukarıda tanıttığımız 3 eklenti arasında bir seçim yapmak:

  1. MyEffecto-Instant Visual Feedback
  2. DW Reactions
  3. Feelback Reactions

Sizce tepkiler sistemleri hangi ek özellikler ile daha gelişmiş bir hal alabilir? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşın!

Exit mobile version