IHS Blog

WordPress Web Sitesi Sahiplerine 5 Tavsiye

WordPress-Tavsiyeleri

İşletmeniz için bir WordPress web sitesi yapmak istiyorsanız size 5 adet faydalı tavsiyemiz var. Özellikle web sitesi yapma ve bilgi teknolojileri konularında eğitimli kişiler için WordPress web sitesi yapmak her ne kadar oldukça basit olsa da, web sitenizin hedeflediğiniz sayıda takipçisi olması için aşağıdaki tavsiyeleri gündeminize almanızda fayda var. Unutmayın ki web sitesi yapmak kolay bir şey olabilir ama web sitenizin arama motorları sonuç sayfalarının üst sıralarında yer almasını sağlamak hiç de o kadar kolay bir iş değil. Aşağıda buna yönelik tavsiyeler bulunmakta:

En İyi WordPress Hosting Paketini Seçin!

Yapacağınız WordPress web sitesi için hosting seçmek çok önemli bir süreçtir. Web sitenizin başarılı olup olmayacağını belirleyen en önemli aşamalardan biri budur. Web hosting paketleri size web sitenizin internette görüntülenebilmesini sağlayan alanı, teknolojiyi ve diğer hizmetleri sunan sunuculardır. Yani aldığınız hosting hizmeti ne kadar iyiyse web sitenizin başarılı olma ihtimali o kadar artar.

Farklı şirketler tarafından sunulan birçok çeşit web hosting paketi vardır ve bu hosting paketlerinin fiyat aralıkları ve sundukları hizmetler de çeşitlilik arz eder. En çok tercih edilen WordPress Hosting Paketi ucuzdur ve 3 adet web sitesi açabilmenize imkan verir. Bellek, hız, güvenlik ve diğer kaynaklar en iyi sonucu alabilmeniz için optimize edilmiştir. Web siteniz için en temel ve hafif kaynaklardan fazlasına ihtiyacınız yoksa WordPress Hosting Paketi ile başlayabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu ya da daha bilinen adıyla SEO belirli bir konu hakkında arama yapıldığında bir web sitesinin üst sıralarda yer alması için optimize edilmesinde kullanılan en etkili ve yaygın tekniktir.

SEO’da hedefli anahtar kelimeler, meta etiketleri, görsel etiketleri ve hiperlinkler web sitenizi optimize edeceğiniz temel araçlardır. Sitenizin arama motorlarının sonuçlar sayfasında üst sıralarda yer alması için bu SEO tekniklerini mutlaka kullanmanız gerekir.

Eklentileri ve Diğer Özellikleri Güncelleyin

Mutlaka vakit ayırıp eklentilerinizin ve diğer uygulamalarınızın güncellemesini yapmalısınız. Bu sayede web sitenizi ciddi seviyede güçlendirebilir ve optimize edebilirsiniz. Ancak, bu güncellemenin kodlarınıza bir zarar verip vermeyeceğini, diğer uygulamalarınızla uyumlu olup olmayacağını veya web sitenizin yüklenme süresini arttırıp arttırmayacağını önceden görmeniz de çok önemlidir. Ne de olsa en önemli şey güncellemeden sonra sitenizin daha iyi bir duruma gelmesidir.

Yedekleme Yapın

Kimse mükemmel değildir, dolayısıyla bilgisayarlar bile hataya, özellikle insan kaynaklı hatalara açıktır. Ayrıca ciddi veri kayıplarına yol açabilecek kötü amaçlı yazılımlar, virüsler, Trojanlar ve diğer online saldırılar internette kol gezmektedir. Bu nedenle, web sitenizde birden fazla güvenlik katmanı olsa bile, önemli verilerinizin mutlaka yedeğini almalısınız.

Kaliteli İçerik

Estetik, faydalı eklentiler, SEO, hızlı sayfa yükleme web sitenize takipçi çekmek için başvuracağınız ilk taktiklerdir. Sonrasında ise kaliteli içerik gelir. Web sitenizin anlamlı, faydalı, kullanıcı dostu olmasına özen gösterin. İçeriğiniz mutlaka ilgi çekici olmalı. Sıradan kullanıcıların anlayacağı bir diller aktarılması da diğer bir önemli husus. Az ama öz içerik iyi bir WordPress web sitesi için olmazsa olmaz bir nitelik olarak değerlendirilmelidir. İçerik Pazarlama Konusunda Başarısız Olmanın Başlıca Nedenleri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version