IHS Blog

WordPress Windows Uygulaması Yayınlandı

WordPress-Windows

Macintosh için WordPress uygulamasını yayınladıktan sonra arayı fazla açmadan, WordPress’i geliştiren Automattic bu sefer Windows için WordPress uygulamasını yayınladı.

Tıpkı OS X için olduğu gibi, uygulamanın Windows sürümünü de WordPress.com’un baştan aşağı yenilenmesiyle gelen bir çok özelliği kullanıyor.

Eğer WordPress.com’un yeni arayüzüne aşinaysanız, zaten hiç yabancılık çekmeyeceksiniz, çünkü uygulama da neredeyse tıpatıp aynısı gibi görünüyor. Fakat elbette bu sefer bir WordPress uygulaması içerisinden tüm işlemler yapılıyor.

Bir çok açıdan, aslında Slack’in desktop uygulamasına da benzetebiliriz WordPress’in uygulamasını. Bir çok web teknolojisini, platformun özellikleriyle birleştiriyor: bildirimler, offline araçlar, çeşitli işletim sistemi entegrasyonları…

En önemli ve kullanışlı özelliklerden birisi ise yeni editör. Çok daha sade ve şık bir tasarımla, ekranda sadece birkaç buton gösteren editör oldukça kullanışlı. Kullanıcının kendisini yazı yazmaya odaklaması için tasarlandığı çok belli. Böylece kullanıcılar, blogger’lar yazıya daha çok odaklanırken, yazının özelliklerine daha az odaklanabilecekler.

Elbette bu yazının özelliklerinin arka plana atıldığı anlamına gelmemeli. Çünkü bunlarla uğraşmak için elbette hala admin paneli kullanılabiliyor. Fakat yazıya daha çok önem vermek daima okuyucular için en önemlisi ve kaliteli bir yazı için olmazsa olmaz.

Windows için WordPress uygulaması aynı zamanda yazılan yazının sitenin şablonunda da görüntülenebilmesini sağlıyor ve düzenli olarak yazıyı kaydederek veri kaybını engelliyor.

Uygulama WordPress.com üzerinden çalışan ve Jetpack eklentisi yüklü tüm blog’lar ile kullanılabiliyor. Mac ve Windows’tan sonra, bir de Linux versiyonu da yolda…

Exit mobile version