IHS Blog

WordPress’te En Sık Yapılan Hatalar

WordPress-Yapilan-Hatalar

WordPress sitenizi çalışır ve ayakta tutma telaşı içinde bazı hatalar yapmanız çok olasıdır. Bu anlaşılır bir şey olmakla beraber geriye dönmemek ve bu hataları düzeltmemek kabul edilemez. Bu yanlışlar size ziyaretçi kaybı olarak yansır.

Aşağıda en çok yapılan yanlışları listeledik:

Yanlış Tema

Doğru temayı seçmek web sitenizin başarısı için çok önemlidir. Estetik ve kullanılabilirlik açısından etkisi olduğu gibi, arama motorları sıralamasında da anahtar rol oynar.

Temanızın ilgi çekici, düşük maliyetli, güvenilir ve kullanımı basit olduğundan emin olun.

Yanlış Platform

Pek çok kişi hangi platforma ihtiyacı olduğunu tam olarak incelemediğinden Windows mu Linux mu? kullanması gerektiğini bilemez. Oysaki WordPress en iyi Linux platformlu hosting ürünlerinde çalışmaktadır.

Varsayılan Ayarlar

WordPress çok sayıda varsayılan ayarla birlikte kurulur, sizinse web sitenizin ihtiyaçlarına göre bunları değiştirmeniz gerekir.

WordPress otomatik olarak size bir satırlık tanım alanı verir. Bu satırda “Başka bir WordPress Sitesi daha” yazar. Siz bu tanımı içeriğinizle alakalı veya okura yönelik orijinal, esprili bir şekilde değiştirin.

Site ikonu sitenizin kimlik kartıdır. Tarayıcının adres barında yer imleri listesinin yanında yer alan küçük ikondur.  Bir site ikonu üreteci kullanarak kendi ikonunuzu yaratın. İnternette birçok yerde bu üreteçleri bulabilirsiniz.

Kalıcı bağlantı linki ya da  permalink, WordPress sayfanızdaki bir blog iletisine ait kalıcı statik bir adresi temsil eder. WordPress’teki varsayılan permalink yapısı www.yoursite.com/?p=123 gibi bir şeydir. Bu yapı kötü görünür, blogunuzun SEO sıralaması için kötüdür ve kullanıcılara zorluk çıkartır. ( Windows Hosting Kullananlar bu özelliği kullanamazlar. )

WordPress’i yükledikten sonra, permalink yapınızla ilgili değişiklikleri Ayarlar » Kalıcı Bağlantılar adımına giderek yapmayı unutmayın. Uygun anahtar kelimeler kullanın.


Karmaşık Kategoriler ve Etiketler

İçeriğinizi etiketlerle sınıflandırmak çok kolaydır fakat çok fazla etiket oluşturmak kafa karışıklığına sebep olur. Bu da sitenizi düzensiz ve gezinmesi zor hale dönüştürerek kullanıcıların web sitenizden ayrılmalarına, dolayısıyla her şeyin, özellikle SEO sıralamanızın etkilenmesine yol açar. Etiketleri ve kategorileri mümkün olduğunca az sayıda kullanın.

Önbellekleme Yapmamak

Bir önbellekleme eklentileri yükleyerek iş yükü süresini azaltır, verimi arttırır, aksamaları engeller, bu sayede web sitenizi hızlandırırsınız. Bu da sitenizin daha profesyonel bir görünüm kazanmasını ve kullanımının daha keyifli olmasını sağlar.

Google Analizlerini Kullanmamak

Google Analizleri web sitenizdeki trafiği takip etmeniz için size birçok ücretsiz hizmet sunar.

Bu son beş tavsiye aşırı önemlidir ve en çok gözden kaçanlardır.

IHS Telekom Hosting Ürünlerinde yedekleme hizmeti sağlamakta ve WordPress kurulumu ile birlikte eklenti kurulumlarınızı ücretsiz gerçekleştirmektedir.

Bu basit hataları yapmayarak profesyonel görünümlü ve hatasız çalışan bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Exit mobile version