IHS Blog

Yüksek Trafikli Web Siteleri İçin VDS Bulut Sunucu

VDS-Sunucu

Sanal paylaşımlı hosting başlangıç seviyesindeki web siteleri ve küçük şirketlerin web siteleri için en iyi seçenektir. Hızlıdır, kullanımı rahattır ve yapılandırılması kolaydır. Ancak, projenin geliştirme aşamalarından birinde mutlaka paylaşımlı hostingin sunduğu kaynakların yetersiz olduğu görüldüğünden, VDS Sunucu en iyi seçimdir ve VDS Sunucuya geçmek için birçok geçerli neden vardır.

– Web sitesinde kullanılan içerik yönetim sistemi çok ağırdır ve çok fazla kaynağa ihtiyaç duyar. örneğin Magento e-ticaret sisteminde böyle bir kaynak ihtiyacı çok belirgindir.

– Web sitesinin doğal gelişim sürecinde doğru yönetim, başarılı optimizasyon, ilginç içerik, sezona bağlı hareketlilik, tanıtım veya indirim yüzünden trafik bir anda artar. Bu durum en sık online mağazalarda yaşanır.

– Bir şirketin elinde çok fazla proje vardır ve şirket bu projeler için ayrı bir sunucu atamak istemektedir. Bu durum genellikle yazılımı veya web geliştiricilerini ilgilendirir.

VDS Sunucu tercih etmek için başka nedenler de olabilir ama esas neden paylaşımlı hosting özelliklerinin projelerin rahat çalışması bakımından yetersiz kalmasıdır.

VDS Bulut Sunucu ne gibi avantajlar sunar?

Paylaşımlı hosting, sunduğu birtakım avantajlara rağmen, birkaç zayıf noktaya sahiptir. Bunların en önemlilerinden bazıları kaynak üzerinde tam kontrol sahibi olmanın ve gelişmiş konfigürasyon yapmanın imkansızlığı, ölçeklendirme konusundaki zorluklar, bir IP adresinin farklı oryantasyonlara sahip birçok proje tarafından paylaşıldığı “diğer web sitelerin” varlığıdır. Paylaşımlı hostingin aksine, VDS Sunucu çok daha gelişmiş imkanlar sunar.

Tam kontrol ve sunucu yönetimi. Bu, yöneticiler için eldeki işe göre kişinin kendi isteği doğrultusunda yapılandırılabilecek tam değerli bir bilgisayar gibidir. Kendi yazılımınızı yükleme ihtimali de, hâlihazırda kurulu olan işletim sistemini gerektiği takdirde değiştirme ihtimali de sık sık ortaya çıkar.

Tam kontrol ve gelişmiş sunucu konfigürasyonuna içerik yönetim sistemi veya başka bir yazılım gibi ağır uygulamaların çalışmasını organize etmek gerektiği zaman ihtiyaç duyulur. Eğer standart konfigürasyonlarda programın çalıştırılmasında bazı sorunlar yaşanırsa, gelişmiş konfigürasyon ve doğru kaynak dağıtımı yazılımın optimum performansla çalışmasını sağlar.

Eğer tipik olmayan bir yazılım ve bu yazılıma ait bir ortamın yüklenmesi gerekirse tam yönetime ihtiyaç duyulabilir çünkü paylaşımlı hosting ürünlerinde bu durum kısıtlıdır.

Ölçeklendirme kolaylığı. Eğer seçilen konfigürasyon yetersiz kalırsa, çalışma sürecini durdurmaya gerek kalmadan kolaylıkla ekstra gigabyte ve gigaherz eklenebilir. Birçok şirket için hızlı ölçeklendirme web sitesinin ziyaretçi sayısına ve trafiğine bağlıdır. Bazı sektörlerde sezona bağlı olarak trafikte artış yaşanabilir. Örneğin turizm acentelerine ait turist uygulamalarının trafiği yaz aylarında artar ve sonbahar ortasına kadar o seviyede kalır. İnternet mağazalarının trafiğinde yeni bir indirim, bazı medya organlarında o mağazadan bahsedilmesi veya mağazanın özel bir teklif sunması nedeniyle ani artışlar olabilir. Bu tarz durumlarda web sitesinin çökmesine veya sayfaların çok yavaş yüklenmesine sık sık rastlanır. Gerektiği şekilde yapılandırılmış doğru konfigürasyonlu VDS Sunucu ile bu sorunun üstesinden kolayca gelinebilir. Bunun dışında, trafik artışı rekabetin gerektirdiği indirimlerden veya web sitesi optimizasyonundan da kaynaklanabilir. VDS Sunucu konfigürasyonunun kelimenin tam anlamıyla birkaç tıklama ile değiştirilebilmesini mümkün kıldığından, her türlü trafik akışı ile başa çıkma potansiyeline sahiptir.

“Paylaştırılmış” olmaması. IP adresinizi sizinnle paylaşacak başka kullanıcılar olmadığı için, diğer web sitelerin içeriği hakkında endişe duymanıza da gerek olmayacaktır.

Varsayılan paylaşımlı hostingde genellikle tek bir gerçek IP adresi birçok proje tarafından paylaşılır. Özel talep edilmesi durumunda sadece ayrı IP adresi alabilirsiniz. VDS Sunucularda ise böyle bir şey yaşanması imkansızdır çünkü sunucu yalnızca sizin tarafınızdan yönetilir ve yalnız size ait bir IP adresine sahiptir.

VDS Sunucu en iyi seçimdir!

Eğer web sitenizin itibarına ve  performansına önem veriyor ve sunucu üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyorsanız, ayrıca paylaşımlı hostingde sunulan kaynaklardan daha fazlasına ihtiyacınız varsa, VDS Sunucu sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Hızlı ölçeklendirme özelliği sayesinde konfigürasyonunuzu istediğiniz anda çok hızlı bir şekilde değiştirebilir, yüksek trafik aldığınız durumlarla ziyaretçilerinize hiçbir rahatsızlık vermeden başa çıkabilirsiniz. Bu özellik VDS Sunucu yöneticisine gelişmiş konfigürasyon yapma ve istediği yazılım ortamında çalışma olanağını tanır. Paylaşımlı hostingde normal bir şekilde çalışmayacak oldukça karmaşık yazılımlarda dahi optimizasyon yapma imkanı sunar.

VDS Sunucunuzu IHS Telekom kalitesiyle satın alabilirsiniz. Üstelik ücretsiz taşıma ve 7/24 ücretsiz destek fırsatıyla! 2 Ay bedava kampanyasını kaçırmamak için tıklayınız.

Exit mobile version