IHS Blog

Zen Cart vs Woo Commerce

zencart-woocommerce

Zen Cart ve Woo Commerce birbirinden çok farklıdır. Zen Cart açık kaynaklı bir alışveriş sepeti sistemiyken, Woo Commerce bir WordPress eklentisidir. Bu iki seçenekten biriyle bir e-ticaret mağazası açabilir, online olarak ürün satmaya başlayabilir ve şirketinizi büyütebilirsiniz.

Zen Cart

PHP ve MySQL kullanan açık kaynaklı bir sistem olarak Zen Cart kullanabilmek için bir PHP Hosting hizmeti alıyor olmanız gerekmekte.  Zen Cart da açık kaynaklı bir sistem olduğu için ücretsiz olarak indirilebilmekte. Bu yüzden bütçeniz kısıtlıysa Zen Cart başlangıçta iyi bir seçenek olacaktır.

Zen Cart’ın kendi şablon sistemini kullanarak mağazanızın görünümünü ve işleyiş şeklini istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Zen Cart’ın ücretsiz ve ücretli temaları ile online mağazanızın görünüşünü kolayca değiştirebilirsiniz. Zen Cart OS Commerce’e çok benzer fakat daha gelişmiştir.

Woo Commerce

Woo Commerce eklentisiyle bir WordPress web sitesi kullanmanız gerekiyor, aksi halde işinize yaramaz. Bu eklenti çok sayıda raporlama şeklini, yönetim paneli widgetini, kuponları gibi birçok özelliği kullanabilmenizi sağlar. Farklı ödeme şekillerini bir arada kullanabilir, sipariş gönderimlerinizi, vergileri, ürünlerinizi ve envanterinizi istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Birçok özelliğinin yanı sıra Woo Commerce’in web sitesinden indirebileceğiniz birçok uzantı ve temadan da faydalanabilirsiniz. Bu eklentilerin bir kısmı ücretsizdir, bir kısmı ise küçük bir ücrete tabidir. Woo Commerce sistemi büyük ölçüde ücretsizdir ama ihtiyacınız olan bazı şeyler için küçük bir ücret ödemek zorunda olabilirsiniz.

İlave özellikler sayesinde dinamik fiyatlandırma yapabilir, eklentileri kullanabilir, ürün başına gönderim ücreti belirleyebilir, gönderim şekilleri için tablolar hazırlayabilirsiniz. Sistem tamamen isteğe göre düzenlenebilir şekilde tasarlanmıştır, bu sayede mağazanızın istediğiniz gibi işlemesini ve görünmesini sağlayabilirsiniz.

Zen Cart Kimler İçindir?

Zen Cart küçük yatırımlar yapmak isteyen başlangıç seviyesindeki ve ileri seviyedeki kullanıcılara uygundur. Eğer mağazanızı kendiniz yönetmek istiyorsanız, Zen Cart çok iyi bir seçenektir. Zen Cart PHP ve MySQL kullanan tüm web sitelerinde çalışır. Zen Cart kullanmak için web sitenizde mutlaka WordPress kullanmak zorunda değilsiniz.

Zen Cart çok sayıda farklı ürün için bir katalog hazırlamak isteyen kişiler için uygundur. Sitenizde kategoriler, kategori görselleri ve ürün görselleri kullanabilmenizi sağlar. Zen Cart’ın birçok avantajı vardır fakat WordPress kullananlar Woo Commerce’i tercih edebilir.

Woo Commerce Kimler İçindir?

Woo Commerce’in en büyük dezavantajı yalnızca WordPress web sitelerinde çalışmasıdır. Web sitenizde WordPress kullanmıyorsanız Woo Commerce işinizi görmez. Fakat WordPress kullanıcıları bu eklentiyi ücretsiz olarak indirebilir, özel temaları kullanabilir ve istediği mağazayı diğer birçok alışveriş sepeti seçeneğine göre çok daha kolay oluşturabilir.

Eğer başlangıç seviyesinde veya ileri seviyede bir kullanıcıysanız ve web sitenizde WordPress kullanıyorsanız, Woo Commerce ihtiyaçlarınızı karşılamak anlamında en iyi seçeneklerden biridir. Elbette başka bir alışveriş sepeti seçeneğini de tercih edebilirsiniz fakat Woo Commerce’in WordPress kullanıcılarına sunduğu en büyük avantaj özellikle WordPress için tasarlanmış olmasıdır.

En İyi Seçenek Hangisi?

Doğru e-ticaret çözümü için seçeneklerinizi azaltmak çok önemlidir. Elinizde son iki seçenek olarak Zen Cart ve Woo Commerce kaldıysa özel ihtiyaçlarınızı karşılayacak sistemi seçmeniz gerekir. Her iki sistem de çok iyi birer seçenek fakat WordPress kullanıcılarının karar vermesi biraz daha zor olabilir çünkü Woo Commerce yalnızca WordPress’le çalışır. WordPress kullanmayanlar içinse Zen Cart daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Bu iki sistemden hiçbiri diğerinden daha iyi değil, fakat bazı web sitesi tiplerinde daha iyi sonuç verir. Bu yüzden şirketinizin ihtiyaçlarına yönelik bir karar vermek durumundasınız.

WordPress içerik portalının Arama Motoru dostu olduğunuda unutmayalım. IHS Telekom hosting kullanıcıları kurulumları ücretsiz talep edebiliyor.

Exit mobile version