IHS Blog

1 Haftalık Web Site Oluşturma Planı

Web-site-olusturma

Sadece Bir Haftada Yeni Bir Web Sitesi

Bir web sitesine sahip olmak istiyorsunuz fakat bunu sürekli erteliyor musunuz? Belki de bir web sitesinin ne kadar işe yarayacağından emin değilsiniz ya da web sitesinin yapım aşamasını ne kadar süre içinde bitireceğinizi bilemiyorsunuz.

Tüm bu soru işaretlerinin üzerine bir de iş yoğunluğunuzu ekleyebiliriz. Fakat aşağıdaki adımlarımızı takip ederek sadece bir haftada, planlı bir şekilde bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Sizi yönlendirebilecek basit adımlara sahipseniz, hedefinize ulaşmanız daha kolay olacaktır. Ayrıca sizi durduran en büyük engellerden bir tanesi de %100 kusursuz bir web sitesine sahip olmak istemenizdir. Bazen kusursuzu arzulamak da en büyük düşmanlardan bir tanesidir. Öncelikli hedefiniz web sitenizi olabildiğince iyi bir şekilde bitirmek olmalıdır. Mükemmelliğe ulaşmayı daha sonraki zamanlara bırakabilirsiniz.

Tüm mazeretleri bir kenara bırakın. Bir hafta içinde bir web sitesini nasıl hazırlayabileceğinizi aşağıda adım adım anlatacağız.

  1. Gün: Web sitenizin planını oluşturun.

Web sitenizi oluşturmaya başlamadan önce, web sitenizin nasıl bir şey olmasını istediğiniz konusundaki tüm önemli soruları kendinize sormalısınız. Bu soruları sormak web sitenizin inşa aşamasında net bir planınızın olmasına yardımcı olacaktır.

Bu aşamada kendinize sormanız gereken bazı sorular şunlardır:

  1. Gün: Kitlenizi ve rekabet edeceğiniz kişileri araştırın.

Yeni bir web sitesi oluştururken yapmanız gereken en önemli şeylerden biri, hedef kitlenizin kimler olduğunu ve ne istediklerini anlamaktır. İlk gün sitenize kimin ulaşmasını istediğinizi kendinize sordunuz. Şimdi de web sitenize girmesini istediğiniz insanlar hakkında mümkün olduğunca çok bilgi edinmek istiyorsunuz.

Kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak ücretsiz ve ucuz araçlar mevcut. Şu noktada işinize yarayabilecek en iyi hamlelerden bir diğeri de rakiplerinizin yaptıklarını incelemek üzere vakit ayırmaktır. Web sitelerinin neye benzediğini ve içeriğinde nelerin olduğunu görün. Sonra da biraz kopya çekin ve kendi web siteniz için bunu bir başlangıç noktası yapın.

  1. Gün: Sitenizin mimarisinin bir taslağını hazırlayın.

İlk 2 günde yaptığımız araştırmalar bu adımı kolaylaştırmaya yönelikti. 3. gün, web sitenize eklemek istediğiniz sayfaları ve bu sayfaların nasıl düzenleneceğini belirlemelisiniz. Web siteniz sadece birkaç sayfadan oluşacaksa, tüm sayfalarınızı içeren bir ana menü oluşturmayı tercih edebilirsiniz.

Web siteniz birkaç sayfadan ibaret değilse, kullanıcılar için sitenizi daha sezgisel hale getirin ve ana menünüzü birkaç kategoriden oluşturun.

Bu adımda son olarak web sitenizde sayfaların nerede olduklarını, diğer sayfalarla nasıl bağlanacaklarını ve insanların bu sayfalara kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlayacak bir site haritası hazırlayın.

  1. Gün: Domain adınızı ve hosting planınızı belirleyin.

Web üzerindeki tüm web siteleri belirli bir yerde barınıyor. Bu adım sizin de barındırma hizmetinizi seçtiğiniz adımdır. Web sitenizin adı için biraz kafa yorun ve kullanılabilir domain adlarını araştırın. Buraya tıklayarak web sitemiz üzerinden kullanılabilir domain isimlerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca iyi bir domain adı seçmeniz konusunda size yardımcı olacak bu haberimizi de inceleyebilirsiniz.

IHS üzerinden hem hosting(barındırma) hem de domain tescili yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken size uygun domain adını seçmek ve kampanyalı paketlerimizden faydalanmak.

  1. Gün: Web sitenizi tasarlayın.

Web tasarım konusunda herhangi bir tecrübeniz yok ise bu adım sizi biraz endişelendirebilir. IHS bünyesindeki kampanyalı WordPress Hosting paketleri ile web sitenizi tasarlamanız inanılmaz derecede kolaylaşıyor. Buraya tıklayarak ilgili haberimizden iyi bir tasarımın nasıl olması gerektiğini inceleyebilirsiniz.

Tasarım konusunda size yardımcı olabilmesi için mevcut şablonlara göz atabilirsiniz ve bu şablonları kendiniz için tekrar şekillendirebilirsiniz. Üçüncü adımda kafanızda tasarladığınız site mimarisi ile menüleri düşünün ve sayfanızı oluşturun. Son olarak da farklı sayfalar için kullanabileceğiniz ilgili resimler bulun ve sayfaları bu resimler ile oluşturun.

Gün 6: İçeriklerinizi ekleyin.

Bu aşamada, oluşturduğunuz tüm sayfaları doldurmalısınız. Profesyonel bir metin yazarı değilseniz bu adımı şimdilik geçmek isteyebilirsiniz. Fakat mazeret göstermeden siteminizi 7 günde yapacağınızı unutmayın ve içerik yazarak bu adımı tamamlayın.

7.Gün: Her şeyi tekrar gözden geçirin ve başlayın.

Artık web sitenizi yayınlamak konusunda gerekli olan her şeyi yaptınız. Faaliyete geçmeden önce web sitenizde tekrar zaman geçirin ve web sitenizde gezinmenin nasıl olduğunu tecrübe edin. Hatalarınız varsa bulun ve düzeltin.

Hazır olduğunuzu hissettiğiniz zaman ise web’te yayınlayın.

Düşündüğünüz kadar zor değilmiş değil mi?

Peki Daha Sonra?

Web siteniz 1 günde ya da 7 günde mükemmel olmayacak. Fakat şimdilik web sitenizi tamamlamış olmanız iyi bir adım.

Web sitenizi daha ileriye götürmek için ve insanların gösterdikleri tepkileri görmek için Google Analytics verilerine dikkat edin ve profesyonel bir metin yazarıyla, tasarımcıyla ya da UX danışmanı ile çalışma fikrini bir düşünün.

Ama hepsinden önce bu zorlu görevin üstesinden başarıyla geldiğiniz için bir kahve alın ve arkanıza yaslanın. Tebrikler!

Exit mobile version