IHS Blog

Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır ?

basarili-bir-e-ticaret-sitesi-nasil-acilir_

E-Ticaret sitesi açmak çok zor görünebilir. Fakat planlı ve programlı bir şekilde uzun ama mükemmel bir yapılacaklar listesi oluşturarak en doğru şekilde e-ticaret sitenizi açabilirsiniz. Bu listeyi özetlemek gerekirse,

  1. Etkileyici bir alan adı bulun.
  2. Bir hosting paketi seçin.
  3. Bir alışveriş sepeti servisi satın alın.
  4. Bir web sitesi teması yükleyin.
  5. Ürünleri ekleyin
  6. Ürün Fotoğrafları çekin
  7. Liste uzayıp gidiyor!

Önünüzde açık bir yol yoksa, tüm bunların yapılması imkânsız olabilir.Ancak her bir işi adımlara böldüğünüzde yapmak çok daha kolay hale gelebilir.Bu makale, E-Ticaret sitenizi tam olarak nasıl ayarlayacağınızı gösteren 7 adımlı bir kılavuzdur.Hadi Başlayalım.

1.Adım: Bir Alan Adı ve Hosting Paketi Seçin

İlk adım kolaydır. İki basit şey yapmayı içerir: alan adına karar vermek ve bir hosting paketi seçmek.Alanı adı, E-Ticaret sitenizin web adresidir. Marka kimliğinizin bir parçası olarak kullanılabilir. İşletmenizin hızlıca yükselmesine yardımcı olacak bir alan adı seçmenin üç yolu:

İşletmenizin (markanızın) veya satmakta olduğunuz ürünün adını kullanın.

Örneğin, ayakkabı satmayı planlıyorsanız, mikesshoeshop.com gibi bir şey iyi bir alan adı olur. Hem mağaza adını hem de Mike’s Shoes’u ve ayrıca ürün anahtar kelimesini shoes’u içerir.

Kısa tutun, unutulmaz.

Karmaşık alan adlarını hatırlamak zordur. Bu, insanların web sitenize nasıl ulaşacağını, hatta mağazanızı Google aramasıyla nasıl bulacağını unutabileceği anlamına gelir. Alan adınızı kısa ve tatlı tutun, böylece hatırlaması kolay olacaktır.

Doğru alan adı uzantısını seçin.

.Com uzantısı herkes tarafından biliniyor ve kullanılıyor. Ancak Türkiye’de tercihiniz .com.tr  ‘de olabilir. IHS ‘nin Domain Sorgulama aracı ile alan adınızı seçebilirsiniz.

Hosting paketiniz, web sitenizin ne kadar büyük olabileceğini ve ne kadar trafik alabileceğini belirler.

Yeni başladığınızda temel bir hosting paketi yeterli olacaktır. Ancak, web sitenizi pazarlamaya ve daha fazla trafik almaya başladığınızda daha büyük bir pakete yükseltmeniz gerekir.

IHS’nin E-ticaret siteleri için hazırlamış olduğu OpenCart Hosting Paketi, sınırsız veri trafiği ve Ücretsiz SSL Sertifikası ile en düşük maliyetlerle başlamanıza yardımcı olur.

2.Adım: E-Ticaret Yazılımı Kurun

Bir E-ticaret yazılımı seçmek alacağınız en önemli kararlardan biridir.E-ticaret yazılımınızı seçerken dikkat etmeniz gereken iki şey:

Envanter yönetimi – Online Mağazanızın envanter yönetimi için çok zaman harcanır. Yazılımınızın kullanımı kolay olduğundan ve online mağazanızı oluşturup ürünlerinizi yönetmeniz için gereken özelliklere sahip olduğundan emin olun.

Topluluk desteği – E-ticaret yazılımınız ne kadar iyi olursa olsun onunla başa çıkmak zorundasınız. Birbirlerine yardımcı olacak bir kullanıcı topluluğu olup olmadığını görmek için seçmeyi düşündüğünüz e-ticaret yazılımınızın web sitesine (ve Google’a) bakın.

E-ticaret yazılımınızda özellik dolu bir envanter yönetim sistemi varsa ve güçlü topluluk desteğine sahipseniz, online mağazanızı oluştururken iyi durumda olacaksınız.

Bonus: Blog yazımızda OpenCart yazılımının faydalarından bahsettik. Seçiminizde size yardımcı olabilir.

3.Adım: Temanızı Ayarlayın

E-ticaret yazılımınızı yükledikten sonra, web siteniz için bir tema seçme zamanı.Temaları, e-ticaret yazılımı üreticinizin web sitesinde veya 3. parti web sitelerinde bulabilirsiniz. Mükemmel temayı bulduğunuzda, sitenize yüklemeden önce güvenilir bir kaynaktan geldiğinden ve sürekli güvenlik güncellemeleri yapıldığından emin olun.

Temanız yüklendikten sonra marka kimliğinizi yansıtması için özelleştirmeniz gerekir.Web sitenizin görünümünü iyileştirmek için birkaç ipucu:

Logonuzu ekleyin.

 İşletmenizin logosu, online mağazanıza kimliğini veren en önemli öğedir. Bir logo tasarımcısı ile logonuzu tasarlayınç Logoyu web sitenizin başlığında ve favicon olarak kullanın.

Bir renk şeması seçin.

Temanızın varsayılan renklerine uymanız gerekmez. Kendi renk düzeninizi seçebilirsiniz. Markanızın parçası olan renkleri kullanmak harika bir seçim olabilir.

Güzel fontları yükleyin.

Neyse ki, internette ücretsiz birçok yazı tipi var. Biri başlıklar için diğeri gövde metni için olmak üzere iki yazı tipinden oluşan bir kombinasyon seçmek akıllıcadır. Bunu yaptıktan sonra web sitenizin ne kadar profesyonel göründüğüne şaşıracaksınız.

4.Adım: Çevrimiçi Mağazamıza Envanter Ekleme

Ziyaretçilerinizin satınalabilmesi için ürün listesinizi hazırlamanız gerekir.Birçok E-ticaret yazılımında envanter yönetimi sistemi bulunmaktadır. Envanter yönetim sistemi ile;

Ürün listesini oluşturabilmek için bazı donanımlara ihtiyacınız olacak. Örneğin, ürünlerinizin fotoğraflarını çekmek için yüksek kaliteli bir kamera. Temel SEO ve metin yazarlığı bilgisi, etkili ürün açıklamaları yazmanıza yardımcı olacaktır.

6.Adım: Ödeme Seçeneklerinizi Belirleyin

Tüm bu sıkı çalışmalardan sonra, paranın gelmesine izin vermenin zamanı geldi. Bu, e-ticaret sitenizin ödeme yöntemlerini belirlemek anlamına gelir.Yapılacak ilk şey bir ödeme sağlayıcısı seçmektir.

Ödeme sağlayıcınız, satış yaptığınızda müşterilerinizden aldığınız ödemeleri banka hesabınıza para aktaran kurum olacaktır.

Bu nedenle kolay entegrasyon sunan, çoklu ödeme yöntemleri sunan ve düşük işlem ücretlerine sahip olanı seçmeniz önemlidir. Ayrıca, müşterilerinizin kredi kartı bilgilerini korumak için, ödeme işlemcinizin PCI uyumlu olduğundan emin olun.

Riskli bir iş, IHS ‘den öneri beklemeyin, Google size her konuda yardımcı olur.

6.Adım: Bir Kargo Şirketi Seçin

Ürünlerinizi sadece satmak yetmez, hızlıca sahiplerine ulaştırmanız gerekir. Bunun için iyi bir araştırma yapmalı ve hedef kitlenize en hızlı ürün teslimatı yapabilecek kargo şirketi ile anlaşmalısınız. Unutmayın hem hızlı hem de uygun fiyatlı olmalı.

Bonus: Araştırmalar ücretsiz kargo fırsatı sunan ürünlerin daha çok satın alındığını gösteriyor!

7.Adım: Online Mağazalarınızı Güvenilir Yapın

Çevrimiçi mağazanız çok fazla hassas ve gizli veri toplayacaktır. Müşterilerinizin kredi kartı bilgileri, gelir ve işlem geçmişiniz, envanterinizle ilgili bilgileri ve daha fazlasını içerir.Bu nedenle, güvenlik önlemleri almanız önemlidir.

Online mağazanızı korumak için alabileceğiniz bazı etkili güvenlik önlemleri şunlardır:

Servis sağlayıcılarınızın güvende olduğundan emin olun.

Web siteniz hosting sağlayıcınız tarafından barındırılır ve ödemeleriniz ödeme aracınız tarafından gerçekleştirilir. Onların ve kullandığınız diğer tüm servis sağlayıcıların oldukça güvenilir olduğundan ve güvenli oldukları için bir üne sahip olduklarından emin olun.

Bir SSL sertifikası kullanın.

E-ticaret sitenizde sürekli kredi kartı bilgileri, kullanıcı girişleri vb. işlemler olacağından web sitenize bir SSL sertifikası yüklemelisiniz. SSL sertifikası tüm verileri şifreleyecek ve bilgisayar korsanlarının hassas bilgileri ele geçirmelerini zorlaştıracaktır. IHS SSL Sertifikalarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Müşterileriniz için katı parola gereksinimleri uygulayın.

Müşterilerinizin E-ticaret sitenize üye olurken zayıf şifreler oluşturmasına izin vermemelisiniz. Güçlü bir şifre büyük harflere, özel karakterlere ve rakamlara sahip olmayı gerektirir.

Tüm çalışanlarınız için 2 faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin.

Sanal mağazanızın yönetim panelinde oturum açabilecek ortaklarınız veya çalışanlarınız varsa, 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek iyi bir fikirdir. Böylece çalışanlarınız şifre güvenliğini sağlayamasa bile 2 faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde saldırıları engellersiniz.Güvenlik adımlarını da uyguladıktan sonra her şey hazır!

Son engel trafik almak. Bunun için online reklam servislerini kullanmanızı önerebiliriz.

Bol kazançlar!

Exit mobile version