IHS Blog

Eksiksiz Bir Yerel SEO Kontrol Listesi

yerel-seo

Yerel SEO birçok konuda geleneksel SEO ile benzerdir. Fakat bazı yönleriyle de tamamen farklıdır. Yerel SEO ile geleneksel SEO arasındaki en büyük farklardan bir tanesi müşterilerin nasıl hedeflendiğidir. Örneğin; yerel SEO’da geleneksel SEO’dan farklı olarak, anahtar kelimeleri oluştururken hedef coğrafya da dikkate alınır. Bunun nedeni araştırma yapan kişiye yakın olmanın, yerel arama sıralamalarını etkileyen önemli bir faktör olmasıdır.

Bulunduğunuz yere yakın yerde olan birinin aramalarında sizi görememesi büyük bir fırsatı kaçırmaktır. Hem müşterinizi hem de müşterinizin parasını bir rakibinize kaptırmış olursunuz. Yerel SEO, bunun önüne geçebilmek büyük bir fırsat sunuyor. Evet biraz çaba ve zaman gerektiriyor. Fakat buna değecektir.

Daha fazla yerel müşteriye ulaşmak için hazır mısınız? İşte size yardımcı olacak eksiksiz bir SEO kontrol listesi:

Yerel SEO: Web Site Optimizasyonu

Yerel SEO: İçerik

Bir yerel içerik stratejisi oluşturun. Yüksek kaliteli içerikler birçok konuda başarılı olmanızı sağlar. Linkler ve içerikler, Google’ın en önemli faktörlerinden 2 tanesidir. Bu, yerel SEO için de geleneksel SEO için de geçerlidir.

Ayrıca üzerinde durulması gereken bir diğer faktör de backlinklerdir. Yerel SEO konusunda oldukça önem taşırlar.

Çoklu İşletmeler İçin İçerik Oluşturma

Birden fazla konumda birden fazla işletmeniz varsa, birden fazla web sitesine sahip olmanız gerekiyor mu gerekmiyor mu bunun üzerine düşünün. Yerel SEO konusunda uzmanlaşmış kişiler, tüm şubelerinizi içeren tek bir web sitesine sahip olmanız gerektiğini düşünüyorlar.

Yerel SEO: Alıntılara İzin Verin

Alıntılar, adınızın, adresinizin, telefon numaranızın ve web sitenizin başka bir sitede tam olarak ya da kısmi olarak görüntülenmesini sağlar.

Yerel SEO: Sosyal Medya ve Müşteri Fikirleri

Yerel SEO: Gerçek Dünya

Sonuç

Yerel SEO ve genel SEO, uygulanmaları bakımından birçok yönden farklılık gösterir. Artık bu yerel SEO kontrol listesine hâkim olduğunuzu varsayarsak, web sitenizi etkin bir şekilde optimize edebilir, ürününüzü/hizmetinizi pazarlayabilir, daha fazla yerel müşteriye ulaşabilir ve haliyle daha fazla gelir elde edebilirsiniz.Hemen web sitesinizi yayına almak için  WordPress Hosting Paketi  , Sitebaz ve ileri seviye kullanıcılar için diğer hosting paketlerimizi önerebiliriz.

Exit mobile version