IHS Blog

Hosting Seçiminin SEO Açısından Önemi

Hosting-Seciminin-Seo-Acisindan-Onemi

Web sitelerindeki hosting hizmetinin yani hosting sağlayıcısının SEO çalışmalarına olan etkisi uzunca bir süre hafife alındı. Günümüzde ise SEO uzmanları, bu kritik faktöre yeterince önem verilmediği zaman sitenizin sıralaması ve erişimi ile ilgili oldukça negatif sonuçlarla karşılaşabileceğinizi belirtmekte. Ayrıca, site trafiğinizi ve dönüşüm oranlarınızı büyük ölçüde pozitif etkileyebileceği de ihmal edilmemelidir.

Bu sebeple, hosting seçimi konusu ile detaylı bir şekilde ilgilenmek ve neden dikkatinizi ve ilginizi hak ettiğini açıklamak oldukça önemli. Bu yazımızda size hosting seçiminin SEO’ya olan etkilerinden bahsetmeye çalışacağız.

SEO için Hosting neden bu kadar önemlidir?

İlk olarak bir site oluşturmaya karar verdiğinizde sitenize hosting hizmeti sağlayacak firmayı seçerken doğru bir seçim yapmanız gerekmekte. Yaptığınız seçim öncelikle sıralamalarınızı etkileyecek ve en geniş hedef kitleye ulaşmanıza da yardım edecektir. Eğer Google’ın bu rekabetçi pazarda benzer rakip siteler arasında sizi ayırt edip yükseltmesini istiyorsanız, web sitenizin hosting hizmeti odaklanmanız gereken en önemli konulardan biridir..

SEO Dostu Hosting için Nelere Dikkat Etmelisiniz?

SEO dostu bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız,  son kararı vermeden önce kontrol etmeniz gereken bazı özellikler vardır. Gelin bunlara bir göz atalım:

Site Hızı

Yüksek hız tüm internet kullanıcılarının çok önem verdiği bir konudur. İdealde, herhangi bir sitenin yüklenmesi 2 saniyeden uzun sürmemelidir. Ancak tahmin edilebileceği gibi böyle bir yüklenme hızı herkesin kolayca başarabileceği bir şey değil. Ama sizler de kendi sitenizi en azından Google’ın en son hız testi güncellemesine göre optimize etmeye çalışmalısınız. Seo’da başarıyı yakalayabilmek için Hız testini yaparken nelere dikkat etmelisiniz? yazımıza göz atabilirsiniz.

Yavaş bir site hiçbir zaman arama sonuçlarının üst sıralarında yer alamaz çünkü ne Google, ne de kullanıcılar bu sitelere diğer hızlı siteler dururken öncelik vermeyecektir.

% 99,9 Kesintisiz Çalışma Süresi

Yüksek hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için ciddi bir şekilde çalışmak başarıyı garantileyen bir bileşimdir. İş doğru hosting hizmeti veren firmayı seçmeye gelince, kesintisiz çalışma süresi (uptime) ödün vermemeniz gereken bir konudur. Her ne kadar bir miktar kesinti kaçamayacağınız bir gerçeklik olsa da, %99,9 (uptime)’dan az bir kesintisiz çalışma süresi hedeflemek doğru bir yol değildir.

Açıklaması ise oldukça basit. Fazla kesinti süresi sitenize hosting hizmetinin verildiği sunucuda problem olduğuna işaret eder. Arama motorları sitenizi kesinti olduğu sırada ziyaret ettiğinde problemi  tespit eder ve bir sonraki siteye geçer. Ve bu durum sıklıkla yaşanırsa, siteniz güvenilmez olarak algılanır ve sıralamanızı negatif olarak etkiler. Bu durum, SEO gücünüz için web hostinginin önemi hakkında çok şey söylüyor.

Kusursuz Web Site Güvenliği

Düzgün ve düzenli olarak bakım yapmak, web sitenizin güvenliğini sağlayacak stratejinin temelidir ve aynı zamanda SEO üzerinde de pozitif etkileri vardır. Aksi halde, sitenizin trafiğini çeşitli kötü amaçlı sitelere,  genellikle bahis ve yetişkin içerikleri ile ilgili olan veya yönlendirmesini içeren bir saldırının parçası olma ihtimaliniz artar. Ek olarak günümüzde Google gibi arama motorları, HTTPS gibi güvenlik standartları ve mixed content için de cezalar uygulamaya başladı.

Web siteniz için bir hosting sağlayıcı seçmeniz gerektiğinde hızlı ve üst düzey güvenlik önlemleri sunan IHS’yi tercih edebilirsiniz. Bu sayede  siteniz için çeşitli düzeylerde güvenlik önlemleri almış olacaksınız.

Otomatik Yedeklemeler

SEO dostu hostingin önemli unsurlarından biri de web sitenizin düzgün çalışmadığı durumlarda yedeklemelerin otomatik olarak gerçekleşebilmesidir. Yedeklemeleri her zaman sağlayabilecek ve herhangi bir sorun olduğu zaman verimli ve hızlı bir şekilde size hizmet verecek bir hosting firması seçmeniz akıllıca olacaktır. IHS olarak bu konuda son 2 haftaya ait yedeklerinizi her daim size sunabilecek yedekleme hizmetini sunmaktayız.

Hosting Paketinizi Yükseltebilme Kolaylığı

Bir web sitesinin sürekli olarak büyümesi ve geliştirilmesi her site sahibinin uğruna çabaladığı bir konudur. Beklediğiniz büyümeler gerçekleştikçe web hosting paketinizi değiştirmeniz yani yükseltmeniz gerekecektir. IHS’den aldığınız hosting paketlerinizi dilediğiniz zaman bir üst pakete yükseltebilir, yüksek bedeller ödemeden sitenizi sorunsuz büyütebilirsiniz. 

Hostingin Bulunduğu Lokasyonun Önemi

Arama motorlarının sıralamaları belirlerken dayanak gösterdiği sayısız  faktörlerden biri, içerik pazarlaması dışında, web sitenizine hosting hizmeti verilen sunucunun bulunduğu lokasyondur. Bu noktaya dair bilgiler IP adresinizde verilmiştir. Bu şu anlama gelmektedir; sitenin kullanıcıları ile sitenin host edildiği sunucunun  lokasyonları aynı ise, arama motorları benzer sitelere kıyasla sizin sitenize öncelik verecektir.

Başka bir deyişle, eğer bir kullanıcı Türkiye sınırları içerisinde internette bir şeyler arıyorsa ve sizin sunucunuz da Türkiye’de ise, aynı anahtar kelimeler için sıralanan benzer web sitelerine kıyasla, sizin siteniz arama sonuçlarında daha üst sıralara yerleşecektir. Aynı zamanda, sunucu ile kullanıcıların lokasyonları arasındaki yakınlık, gecikmeyi azaltacak ve algılanan web site hızını da yükseltecektir. Bu sebeple Türkiye lokasyon hostingleri tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Elbette sunucunuz başka bir ülkede iken diğer bir ülkenin arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almak mümkün. Ancak bu çok daha fazla çaba  ve efor gerektirecektir.

Güvenilir Bir Web Hosting Firması Nasıl seçilir? 

Son olarak;

Nihai kararı vermeden önce, birkaç kritik parametreyi gözden geçirmenizi öneririz. Hosting firmasının sektördeki deneyimi, ücretsiz güvenlik, yedekleme, SSL gibi hizmetleri ücretsiz ve hızlı sunuyor oluşu, Aynı zamanda fiyat performans anlamında işinize uygun konfigürasyonlara sahip hosting paketlerini sunabiliyor olması önemlidir.Siz de sitenizin SEO’daki başarısını arttırmak için IHS hosting paketlerini tercih edebilirsiniz.

Exit mobile version