IHS Blog

Paylaşımlı Hosting nedir?

paylaşimli-hosting

Paylaşımlı Hosting, ilk defa web sitelerini oluşturmak veya işlerini internete taşımak isteyenler için popüler bir seçenektir. Bir sunucuyu kiralamak yerine, birden fazla hosting hesabıyla paylaşılan bir sunucuda kendi depolama alanı ve kontrol paneline sahip olduğunuz bir seçenektir. Bu sunucu, web sitenizi hayata geçirecek ve çevrimiçi olarak herkes tarafından erişilebilir olacağndan, IHS Telekom gibi bir hosting şirketi sunucunun kendisini koruyacaktır. Bu makalede, Paylaşımlı Hosting’in nasıl çalıştığını inceleyecek ve neden sizin için doğru seçim olabileceğini anlatacağız.

Paylaşımlı Hosting ile internetteki varlığınızı hızlı ve kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. Kullanıcı dostu hosting hizmetimiz,  mümkün olan en hızlı paylaşılan hosting deneyimini arayan herkes için mükemmeldir.

Paylaşımlı Hosting nedir?

Paylaşımlı hosting hesabı ile web sitesi açabilir, online mağaza oluşturabilir, domain adresinizi kullanarak e-posta adresleri oluşturabilirsiniz. Paylaşımlı Hosting, ayrı internet domainlere sahip birden çok kullanıcının bir sunucuyu paylaşmasına ve kullanmasına olanak tanır. Paylaşımlı Hosting genellikle bir apartmanda daire kiralamaya benzer. Diğer kiracılarla bir binayı (sunucu) paylaşırsınız, ancak kendi kişisel daireniz (web sitesi) vardır.

Kullanıcılar ayrıca tek bir kullanıcı hesabı altında birden fazla web sitesi kurabilir*. Bu nedenle Paylaşımlı Hosting, düşük maliyetli, kullanımı kolay, güvenli hosting hizmetleri arayan küçük işletmeler, bloglar ve kişisel web siteleri için harika bir seçimdir. Paylaşılan alan, hosting maliyetini düşük tutar. Bir sitesi yerine, birden çok siteye geçmeye karar verirseniz, tek yapmanız gereken, aynı üyelik paketinde diğer siteleri de barındırmaya başlamak için basit bir paket yükseltmesi yapmaktır. bu sayede üst paketlerin sağladığı özellikleri kullanabilirsiniz.

İster web sitesi tasarımı ve sunucu bakımı hakkında kapsamlı bilgi sahibi olun, ister daha önce hiç web sitesi oluşturmamış olun, Paylaşımlı hosting hizmetleri, web sitenizi hızlı bir şekilde başlatmak için harika bir yoldur. Paylaşılan hosting sunucularımızda ücretsiz taşıma hizmeti hizmeti sunuyoruz; bu, sayede taşıma işlemleri için ücret ödemeden kolayca sitenizi IHS’ye taşıyabilirsiniz.

Ayrıca deneyimli kullanıcılar için Paylaşımlı hostinglerimiz WordPress gibi popüler yazılım platformlarının hızlı kurulumu ve çok daha fazlasını sunar.

Paylaşımlı Hosting’e Neler Dahildir?

 

ÖzellikAçıklama
Yönetim PaneliPaylaşımlı Hosting kullanıcıları, hesaplarını IHS panel ile kolayca özelleştirebilecek ve yönetebilecek. Kontrol paneli, e-postayı, etki alanlarını, dosyaları ve daha fazlasını yönetmenize olanak tanıyan bir arayüzdür.
Ücretsiz Alan Adı KaydıTüm Paylaşımlı hosting paketlerindeı, bir yıllık ücretsiz domain içerir*.

*Ücretsiz domain sadece en üst paketlerde sunulmaktadır.

Ücretsiz SSL SertifikasıTüm Paylaşılan hosting hesapları, kullanıcıların paketi satın alındığında etkinleştirebilecekleri ücretsiz bir SSL ile birlikte gelir. Ücretsiz SSL çoğu kullanıcı için mükemmel olsa da, kullanıcılar Yönetim Paneli aracılığıyla ek bir SSL sertifikası satın alma seçeneğine de sahiptir. SSL sertifikası, web sitenizi güvence altına almak için kullanılır ve web sitenize güvenilebileceği konusunda ziyaretçilere görsel güvence görevi görür.
MultiPlatform ÖzelliğiTüm Paylaşılan hosting hesaplarımız, kullanıcıların farklı isteklerini karşılayabilecek özellikleri sağlamaktadır. Bunlardan biri de Multiplatform özelliğidir. Bu özellik sayesinde web sitenizin alt yapısını Linux veya Windows olarak seçebilirsiniz. Üstelik dilediğiniz zaman bu altyapılar arasında geçiş yaparak farklı projeleriniz için ek maliyetlerle karşılaşmamış olursunuz.
E-posta hesaplarıAlan adınız için herhangi bir profesyonel veya kişisel e-posta hesabını ücretsiz oluşturun. IHS Telekom güvenli e-posta sunar, böylece e-postanıza her yerden kolayca erişebilir ve birden fazla cihaz arasında senkronize kalabilir, işinizi her yerden yönetebilirsiniz.
7/24 DestekSize ve barındırma ihtiyaçlarınıza her gün telefon, sohbet ve e-posta yoluyla yardımcı olmaya hazır şirket içi, bilgili destek temsilcileri.
Ücretsiz SSD DisklerSSD Diskler, geleneksel sabit disk sürücülere göre daha hızlı okuma / yazma hızları ve iyileştirilmiş çalışma süresi sunarak içeriğinizin blogunuzdan, çevrimiçi mağazanızdan, özel olarak oluşturulmuş uygulamalardan ve daha fazlasından daha hızlı teslim edilmesini sağlar.
Yedekleme HizmetiTüm hesaplar, geri yüklemeleri gerçekleştirmenize, yedek depolamayı izlemenize ve hangi verilerin ve ne sıklıkla yedekleneceğini kontrol etmenize olanak tanıyan yedekleme hizmetini  satın alma işleminden sonra otomatik olarak hizmetinize tanımlanır. Ayrıca herhangi bir veri kaybına karşı, haftalık ücretsiz ve düzenli yedekleme yapılmaktadır.
Tek tıkla Script YüklemeWordPress gibi scriptleri manuel olarak yüklemek yerine tek tıklamayla yükleyen yükleyicimiz ile hızlı WordPress siteleri oluşturun.
Kodlama DilleriHayallerinizdeki web sitesini oluşturmak için en iyi bildiğiniz kodlama dilini (MySQL, PHP, JavaScript,ASPX vb.) Kullanın.
Hızlı SunucularAğımızın rakiplerinden daha hızlı olmasını sağlamak için Türkiye’nin en iyi veri merkezi, birinci sınıf bant genişliği sağlayıcıları ve gelişmiş yönlendirme teknolojisi kullanıyoruz. Bu, daha hızlı web siteleri ve e-posta anlamına gelir.

Paylaşılan Hosting Paketlerinin Karşılaştırması

IHS Telekom’da bulunan çeşitli paylaşımlı hosting paketleri benzerdir; birincil fark, mevcut sunucu disk alanı ve her planın barındırabileceği web sitesi sayısıdır.

Paylaşımlı hosting tekliflerimiz üç farklı paket içerir: Nano, Bireysel ve Profesyonel. Her paket, internetteki varlığınızı başarıyla yönetmeniz için ihtiyaç duyduğunuz kaynakları sağlamak üzere özenle hazırlanmıştır. Aşağıda, her planın özellikleri ve farklılıkları özetlenmiştir.

Çoğu kullanıcı, 3 web sitesine kadar izin verdiği, ücretsiz domain sağladığı ve büyüyen işletmeler için mükemmel olduğu için Profesyonel hosting ile başlar.

Birincil ÖzelliklerNanoBireyselProfesyonel
Alan adıXXÜcretsiz Alan Adı
Site Sayısı1 Web Sitesi1 Web Sitesi3 Web Sitesi
SSD Depolama1GB SSD Depolama5GB SSD DepolamaLimitsiz
Trafik10GB Trafik50GB TrafikLimitsiz Trafik
E-mail adresleri10 E-posta Adresi100 E-posta AdresiLimitsiz E-posta Adresi
SSLÜcretsiz SSLÜcretsiz SSLÜcretsiz SSL
Teknik Destek7/247/247/24

Hızlı, güvenli Hosting çözümlerimizle küçük işletmenizi dijital bir varlık haline getirin.

Paylaşımlı Hosting ile Kaç Web Sitem Olabilir?

Web sitelerini kurarken, birincil alan adlarını ve / veya alt alan adlarını kullanabilirsiniz. Birincil etki alanı ile bir alt alan adı arasındaki farkları anlamak önemlidir.

Birincil alanınızı ana web siteleriniz ve alt alanlarınızı uzantılar olarak düşünün. Aşağıdaki web siteleri için alt alan adlarını kullanabilirsiniz:

Etki alanlarını ve alt etki alanlarını anladıktan sonra, plan başına web sitesi sayısını açıklayabiliriz. Aşağıdaki tabloya göre, Nano planı bir ana etki alanına ve 5 alt etki alanına izin verir. Baireysel plan kullanıcıları, 1 ana web sitesine sahip olabilir. Bu kullanıcılar ayrıca bu ana siteye eklenmiş on alt alan oluşturabilir.

En popüler olan Profesyonel planı, 3’e kadar site oluşturmanıza olanak tanır. Bunun da ötesinde, bir kullanıcının oluşturabileceği alt alan adlarının sayısı ise 20 alt alandır.

NanoBireyselProfesyonel
1 web sitesi1 web sitesi3 web sitesi
5 alt alan adı10 alt alan adı20 alt alan adı

Neden Paylaşımlı Hosting ile Başlamalıyım?

Paylaşımlı Hosting, başlamak için en kolay web barındırma şeklidir. Gelişmiş bir sunucuya sahip olmak, sunucu yapılandırmaları, sunucu kaynaklarını yönetmenizi ve sunucu ayarlarını kendiniz optimize etmenizi gerektirir. Paylaşılan hostinglerde, bunların hepsi sizin için IHS Telekom tarafından halledilir! Bunun da ötesinde, işletmenizin tam olarak ihtiyaç duyduğu kaynakları içeren bir hosting paketi seçebilirsiniz. Bu şekilde yalnızca bant genişliği, disk alanı ve kullanmayı planladığınız diğer özellikler için ödeme yaparsınız. Paylaşımlı Hosting’in bu kadar ekonomik olmasına yardımcı olan şey budur. Daha fazlasına ihtiyacınız olduğunda, hosting paketinizi daha fazla disk alanı veya bant genişliği olan üst paketlere yükseltmek kolaydır.

Paylaşımlı Hostinglerin bir başka avantajı, aynı anda birden fazla siteyi barındırmanın ne kadar basit olduğudur. Ana işinizi etkilemeden ekstra siteler üzerinde kolaylıkla deney yapabilirsiniz. Çoğu küçük işletme, web’de başlarken, farkındalık oluşturmaya ve potansiyel müşterilere yardımcı olmak için yalnızca küçük bir bilgilendirme web sitesine ihtiyaç duyar.

Ayrıca, bir web sitesini ilk defa  oluştururken, site arama motorlarında sıralama elde edene kadar trafik muhtemelen düşük olacaktır. Bu büyüme aşamasında Paylaşımlı Hosting planı kullanmak, marka tanınırlığı oluştururken, çevrimiçi bir varlık oluştururken ve bir SEO stratejisi geliştirirken paradan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Paylaşımlı Hosting, basit, bir alana odaklanmış web siteleri için en iyi sonucu verir. Küçük bir ürün veya hizmet yelpazesi satan butik işletmeler, bloglar, tek sayfalı web sitelerinde Paylaşımlı Hosting harika sonuçlar sağlayabilir. WordPress ve diğer popüler içerik yönetimi yazılımları, web sitesi tutarlı ve normal miktarda trafiğe sahip olduğunda, Paylaşımlı Hosting için genellikle çok uygundur. Bazı e-ticaret platformları, çok çeşitli ürünlerle bile Paylaşımlı hosting üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışabilir, ancak bazı platformlar bu koşullar altında diğerlerinden daha iyi performans gösterir.

Paylaşımlı Hostingin Faydaları

Paylaşımlı Hostingler ucuz olsa da, avantajlı hizmetler sunar.

Hızlı Destek ve Bakım

Paylaşımlı Hosting ile, web sitenizin bulunduğu sunucudaki uzman sistem yöneticileri, sunucu, donanım ve diğer temel bileşenlerin bakımını yapar. Hızlı yanıt oranları ve teknik destek ile web sitesinin kapalı kalma süresi azaltılır. Birden çok istemci aynı sunucuyu kullandığından, bir kişiyi etkileyen teknik bir sorunun diğerlerini de etkilemesi muhtemeldir.

IHS Telekom, teknik sorunları çözmek ve güvenlik endişelerini gidermek için proaktif olarak bakım yapar ve hızlı çözümler üretir. Bir girişimciyseniz, bu, sunucuların bakımını kendiniz yapmak için bilgiye sahip olmanız gerekmekdiği anlamına gelir. Biz sunucuya odaklanırken siz işinize odaklanabileceksiniz.

Paylaşımlı Hosting Ne Zaman Kullanılmamalıdır?

Paylaşımlı Hosting ile web siteniz diğer birçok web sitesiyle ortak bir sunucuya yerleştirilir. Sonuç olarak, sunucu, WordPress gibi popüler scriptlerin standart yapılandırmalarla sorunsuz çalışmasına izin verecek şekilde kurulur. Sunucuya önceden yüklenmemiş özel bir site scripti kullanmak veya sunucu kaynaklarını belirli site görevleri için optimize etmek istiyorsanız, bir VDS Sunucu tüm bu ihtiyaçları daha güçlü karşılayacaktır. VDS sunucular, çok daha fazla bilgi ve sistem yönetimi deneyimi gerektirir, ancak sunucuyu tam olarak ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmenize izin verir.

Belirli yazılımları veya yapılandırmaları yüklemek için kök erişimine ihtiyacınız olmadığı sürece, Paylaşımlı Barındırma mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır. Bununla birlikte, sitenizi kurmak ve çalıştırmak için özel bir yazılım yüklemeniz veya yeni sunucu yapılandırmaları oluşturmanız gerekiyorsa, bir VDS Sunucuya ihtiyacınız olabileceğini unutmayın.

Paylaşılan Hosting Ek Özellikleri

Yedekleme yöneticisi

Site yedeklemelerinde varsayımları ortadan kaldırın ve ek güvenlik için harici bir sunucuda yedeklemeler oluşturan ve geri yüklemeyi basit ve hızlı hale getiren IHS YEdekleme hizmetini satın alın.

SSL Sertifikaları

IHS Telekom, ücretsiz ve güvenli SSL’ler sağlarken, bazı ödeme sistemleri için sigorta nedeniyle ücretli SSL’ler gerektirebilir. Bu nedenle SSL sertifikası satın almanız gerekirse IHS Telekom, her ihtiyaca uygun SSL Sertifikası sunmaktadır.

Paylaşımlı Hosting Desteği

İster bir web varlığı oluşturmaya ister mevcut bir web sitesini yenilemeye çalışıyor olun, küçük bir işletmeyseniz veya küçük bir web siteniz varsa, Paylaşımlı Hosting sizin için mükemmeldir. Gelişmiş yapılandırmaları veya ayarları uygulamaya gerek kalmadan, e-postanızı hızlı ve kolay bir şekilde kurabilir ve web sitenizi başlatabilirsiniz.

 

Exit mobile version