IHS Blog

SSL Sertifikası Türleri Nelerdir? Hangisini Tercih Etmelisiniz?

ssl-sertifikasi-turleri-nelerdir

Google’ın internet sitelerine SSL Sertifikası kullanmaları gerektiği önerisinin ardından giderek önemi artan SSL Sertifikaları nelerdir? İnternet kullanıcılarının sık sık karşılaştığı SSL, kişi ve kurumların güvenlik ihtiyacının karşılanabilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir.

Bu rehberde SSL sertifikası nedir ve SSL sertifikası türleri nelerdir detaylı bir şekilde ele alacağız.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikası, internet siteleri üzerinde yer alan verilerin şifrelenmesini ve bu şifreleri verilerin 3. Kişilerce ele geçirilmesini önleyen gelişmiş bir güvenlik protokol sistemidir. SSL sertifikaları HTTPS protokolünden yararlanarak çalışır. İnternet siteniz üzerinde yer alan form ve ödeme sistemleri üzerinde kullanıcıların girişini gerçekleştirdiği bilgilerin SSL sertifikasının sunmuş olduğu şifreleme sistemiyle işlenerek karşı tarafa ulaştırılmasını sağlar. Bu şifreleme gönderim işlemi sırasında yaşanabilecek bir sızıntı halinde verilerin okunmasının önüne geçilmesini sağlıyor.

Aynı zamanda SEO çalışmalarıda önemli bir yere sahip olan SSL Sertifikalarının kullanımı giderek yaygınlaşmıştır. SSL Sertifikası aktif olan bir internet sitesi tarayıcı çubuğunda “Güvenli” olduğuna dair bir ibareyle sizi karşılayacaktır.

SSL Sertifikası Türleri Nelerdir?

SSL Sertifikaları; DV, OV, EV, Wildcard, Multi Domain SSL başta olmak üzere birçok farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Tercih edebileceğiniz bu SSL Sertifikaları, projenizin konusu ve içeriğine bağlı olarak sunmuş oldukları özellikler bakımından farklılık gösteriyor. Peki, sizin için en doğru SSL Sertifikası hangisi?

Standart SSL Sertifikası (Domain SSL – DV SSL)

Standart SSL, Domain SSL ya da DV SSL olarak geçen sertifika türü; yalnızca ana alan adının doğrulamasını gerçekleştirmek için kullanılır. Alan adınıza bağlı alt alan adlarını kapsamaz. DV SSL;

İnternet siteleri için uygundur. Yalnızca ziyaretçilerinin kişisel verilerini güvence altına almak isteyen web sitesi sahipleri tarafından kullanıma uygundur. En ucuz fiyata sahip olunabilecek, dakikalar içerisinde kurulumu tamamlanan giriş seviyesi bir SSL Sertifikası türüdür. Tüm DV SSL Sertifikalarını görüntülemek için SSL Sertifikası sayfasına göz atabilirsiniz.

OV SSL Sertifikası

OV Sertifikaları, başta işletmeler olmak üzere kurum ve kuruluşların yasal olarak faaliyet gösterdiğini doğrulayabilmesi amacıyla oluşturulmuş sertifika türüdür.

Tarafından E-Ticaret amacı olmadan oluşturulmuş, çoğunlukla sağlanan hizmetler hakkında bilgilendirmeler ve çevrimiçi olarak işletmenin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla tercih edilir. İnternet sitesini ziyaret eden kullanıcılara, ilgili sayfanın güvenilir olduğunu belirten bir kilit işareti gösterilir. OV Sertifikaları hakkında daha detaylı bilgi ve ücretsiz kurulum desteği almak için ilgili sayfayı görüntüleyebilirsiniz.

EV SSL Sertifikası

EV SSL, yalnızca resmî belgelerin sunulması şartıyla temin edilebilen bir sertifikadır. Çevrimiçi ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmek isteyen firmaların kullanıcılara güven aşılamak ve kullanıcı verilerinin gizliliğini en üst seviye şifreleme yöntemleri ile koruma altına almak amacıyla tercih edilir.

Tarafından kullanıma uygun bir SSL sertifikasıdır. Çevrimiçi olarak satış gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız EV SSL Sertifikaları hakkında detaylı bilgi ve satın almak için ilgili sayfamıza göz atabilirsiniz.

Wildcard SSL Sertifikası

Wildcard SSL, ana alan adının yanı sıra oluşturacağınız alt alan adlarının (subdomain) SSL Sertifikası ile koruma altına alınmasını sağlayan bir sertifika türüdür. Eğer projenizde ana alan adınızın yanı sıra subdomain üzerinden de yayın yapıyorsanız Wildcard SSL Sertifikasına ihtiyacınız olur. Her sayfayı ayrı ayrı koruma altına almaktansa tek bir sertifika ile tüm alt sayfalarınızı tek seferde koruma altına almak ekonomik açıdan büyük bir avantaj sağlar.

Başta olmak üzere, ana alan adının yanı sıra alt alan adı oluşturma ihtiyacı bulunan projeleriniz için geliştirilmiş bir sertifika türüdür. Daha fazla bilgi ve satın almak için Wildcard SSL Sertifikaları sayfasına göz atabilirsiniz.

Kod İmzalama Sertifikası

Geliştirmekte olduğunuz bir yazılım, uygulama ya da kütüphane bulunuyorsa bunu güvence altına almak için kod imzalama sertifikalarından yardım alabilirsiniz.

Tarafından kod bütünlüğünün sağlanarak, güvenli bir şekilde paylaşım gerçekleştirmenin önünü açar. Çeşitli platformlarda yayınlanacak yazılım ve uygulamaların “Bilinmeyen Yayıncı” uyarısını ortadan kaldırarak, güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlar. Kod İmzalama Sertifikaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ilgili sayfamıza göz atabilirsiniz.

Multi Domain SSL Sertifikaları

Birden fazla alan adına sahip kişiler ve kurumlar tarafından tercih edilen Multi Domain SSL Sertifikaları, tek bir sertifika ile sahip olduğunuz tüm internet sitelerinde ziyaretçilerinizin kişisel verilerini güvence altına alabilirsiniz.

Tarafından tercih edilir. Her alan adı için tekrardan SSL Sertifikası maliyeti ile karşılaşmanın önüne geçer. Multi Domain SSL Sertifikaları hakkında detaylı bilgi almak, sipariş vermek ve sertifikaları incelemek için ilgili sayfaya göz atabilirsiniz.

Exit mobile version