IHS Blog

E-mail Hosting Nedir? Neden Tercih Etmelisiniz?

email-hosting

E-postalarınızı nasıl kullandığınızdan bağımsız olarak,  birçok e-mail kullanıcısı için ücretli ve ayrı bir mail hosting /mail sunucusu kiralamak tamamen gereksizdir, ancak faturalar, müşteri iletişim bilgileri veya e-posta hesabınızda depolanan diğer hassas bilgiler gibi önemli belgeleriniz söz konusu olduğunda işler biraz değişiyor.

“Hosting paketimde mail adresleri kullanabiliyorum” veya “ücretsiz mail servislerini kullanıyorum” diyor olabilirsiniz. Bu içerikte ücretsiz servisler, web hosting ve mail hosting arasındaki kafa karıştıran kavramları ortadan kaldırıyoruz 🙂 Ayrıca, adiniz@firmaniz.com mail adresi kullanmak yerine xisinizx@gmail.com  gibi profesyonellik ve kurumsallıktan uzak mail adresleri kullanarak güven kaybetmeyi, aboneler, müşteriler, vb kaybetmeyi göze almak istemezsiniz.

E-mail Hosting Nedir?

E-mail hosting, bir hosting sağlayıcısının kullanıcılarına e-posta sunucularını kiraladığı ve sadece maillerinizi yönetebildiğiniz bir hizmettir. Birçok hosting firması size ücretsiz olarak hosting paketiniz içinde kullanabildiğiniz bir mail alanı sunsa da, birçok işletme profesyonel e-posta hizmetlerinin esnekliğinden ve gücünden yararlanmayı tercih eder. Profesyonel e-mail hosting hizmeti, hem gelen hem de giden e-postaların özel posta sunucusu tarafından yönetilmesine denir.

Örnek olarak, IHS Telekom hosting paketlerimizde ücretsiz e-mail hizmeti sunmaktayız. Ancak, bu giriş seviyesi hizmet, exchange e-mail hosting hizmetimizle aynı özellikleri sunmuyor.

Ücretli e-mail hosting hizmetlerinde bir alan adına bağlı e-postayı yönetebileceği ve istediğiniz herhangi bir e-posta kimlik doğrulama şemasını uygulayabileceği özel e-posta platformları elde edersiniz.

 

E-mail Hosting Avantajları

E-mail adreslerinizde kendi alan adınıza sahip olmanın sağladığı profesyonelliğe ek olarak, verilerinizi Google veya Yahoo gibi ücretsiz bir e-posta hizmetinin ellerine bırakmak yerine e-mail hosting servislerine geçmeyi düşünmeniz önerilir. İşletmeler bu hizmetin ücretini öderler, böylece maillerle alakalı bir şeyler ters giderse, 7/24 destek alabileceğiniz bir güvenceniz olacaktır.

İşletmenize ciddi zararlar verebilecek e-postalarla ilgili pek çok senaryo vardır:

Şifreniz çalınabilir, e-postanız hacklenebilir veya siz şifrenizi unutabilirsiniz. E-postaya ve ilişkili dosyalara erişimi hızlı bir şekilde kurtarabileceksiniz. Neden? Çünkü premium bir hizmet için para ödüyorsunuz.

E-postayı sürekli olarak kendi başınıza korumak ve desteklemek veya şirket içi hizmetlere güvenmek yalnızca masraflarınızı artırmayacak, aynı zamanda donanım ve yazılım sorunlarının yanı sıra virüs bulaşma olasılığını da artıracaktır. Bu tür sorunlar, e-postalarınızın birkaç saatten, birkaç güne kadar çalışamamasına neden olabilir, bu nedenle daha fazla işletme modern e-mail hosting hizmetlerini tercih ediyor.

Ücretli e-mail hosting, yalnızca e-maillerinize kötü bir şey olduğunda avantajlı değildir. Daha güvenilir ve verimli hizmet almanın kolay bir yoludur.

Tüm iş profesyonellerinin ve kuruluşların kendi e-postalarına sahip olması gerekse de, çoğu insan kendisine ait bir e-mail hosting kullanma konusunda emin değildir ve bu terim ile web hosting terimini karıştırır. Farkı anlasalar bile, profesyonel e-postanın kendilerine nasıl fayda sağlayacağı konusunda emin değillerdir.

 

E-mail hosting ve web hosting arasındaki farklar

Web hosting ve e-mail hosting konuları arasında çok fazla kafa karışıklığı olduğundan, bu iki hosting türünü hızlı bir şekilde inceleyeceğiz.

Web Hosting

Web Hosting , web sitesi dosyalarınızın internette yayınlanabilmesi için gereken sunucu alanı, bellek ve bant genişliği gibi bilgisayar kaynaklarını sağlayan bir hizmettir. Kullanıcılar, bir web tarayıcısı aracılığıyla çevrimiçi olarak görüntülenebilmesi için web hosting sunucularında web sitesi içeriği oluşturabilir ve depolayabilir.

Bir web sitesini ve tüm içeriğini bir mağaza olarak düşünürseniz, web hosting hizmeti, mağazanın ürünlerini görüntülemek için fiziksel bir alan sağlar – bu durumda, metin, resimler, videolar ve sitenin içeriğini oluşturan diğer her şey buna dahildir.

E-mail Hosting

Exchange E-mail hosting hizmeti, e-posta mesajlarınızın ve ilişkili dosyalarınızın tümünün bir sunucuda depolandığı bir hizmettir. Web sitenizin etki alanı adresine bir e-posta aldığınızda, e-posta internet üzerinden yönlendirilir ve alıcı sunucusunda saklanır. Bu noktada, sunucu yöneticileri, herhangi bir spam filtresini, yeniden yönlendirme isteklerini ve gönderenin herhangi bir kara listede olup olmadığını göz önünde bulundurarak hangi eylemin gerçekleştirileceğini (yanıtlamak veya yok saymak) belirleyecektir.

Email hosting hizmetinde maillerinizi alan adınızın bağlı olduğu hosting hizmeti haricinde yönetebilmenize olanak tanır. Bu sayede web sitenizi farklı bir firmanın hosting hizmeti üzerinden yayınlıyor olsanız bile, maillerizi Exchange e-posta hosting üzerinden rahatlıkla ve kesintisiz bir şekilde yönetebilir, kullanabilirsiniz.

Bu hizmetleri ayrı ayrı almak yerine IHS Telekom’un tek nokta çözümü olan Kurumsal Hosting’i inceleyebilirsiniz.

 

İkisi Bir Arada Kurumsal Hosting ile E-posta Çözümleri

İşletmeniz için büyük bir web alanına ve mail sunucusuna ihtiyacınız olduğunu düşünün. İki hizmetin de (web hosting ve mail hosting) özelliklerinden yararlanmak için ayrı ayrı almak yerine, Kurumsal Hosting hizmetini alarak hem sınırsız web alanına sahip olursunuz, hem de mailleriniz için endişe etmenize gerek kalmadan limitsiz* sayıda e-posta hesabını yönetebileceğiniz mail servisine sahip olursunuz.

Üstelik işletmeniz için ihtiyaç duyduğunuz alan adı da BEDAVA!

*limitsiz e-posta hesabı VIP paketlerde geçerlidir.

İki hizmete ayrı ayrı ücretler ödemek yerine Kurumsal hosting ile en uygun fiyatlarla limitlere takılmadan işinizi ve müşterilerinizle ilişkilerinizi yönetebilirsiniz.

Kurumsal hostinglerde sahip olacağınız gelişmiş Zimbra mail sunucusu çok büyük kolaylıkla tüm süreçleri yönetebilmenize olanak tanır.

Kurumsal Hosting Paketleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version