IHS Blog

Yeni Başlayanlar İçin SEO Kılavuzu

yeni-baslayanlar-icin-seo-klavuzu

Yeni bir web sitesi kurmak önceden ileri düzeyde teknik bilgi gerektiriyordu. Fakat artık WordPress gibi platformlar ve Sitebaz gibi web tasarım araçları sayesinde çok kolay.

Ama yeterli değil. Bir web sitesini oluşturduğunuz zaman her şeyi halletmiş olmuyorsunuz. Özellikle yeni ziyaretçiler(müşteriler) elde edebilmek adına SEO’nuzu da geliştirmelisiniz. SEO’nun tam olarak ne olduğu hakkında yeterli bilginiz yoksa buraya tıklayarak ilgili haberimizi gözden geçirmenizi öneririz. 

  1. SEO Nedir?

Doğru cevap tabi ki D şıkkı. Arama motoru optimizasyonu ile Google’ın ve diğer arama motorlarının arama sonuç sayfalarında sitenizin bulunmasını sağlayabilirsiniz. Kaliteli bir SEO optimizasyonu; doğru anahtar kelimeleri, tag’leri, şemaları, sunucu hızını ve çok daha fazlasını içerir.

  1. Anahtar kelime nedir? Nereden bulunur?

Seçmeniz gereken şık B şıkkı. Bloğunuz ya da işletmeniz için doğru anahtar kelimeleri bulmanız biraz uğraştırıcı olabilir. Fakat doğru anahtar kelimeler çok etkili sonuçlar doğurabilir.

  1. Site İçi SEO Nedir?

Buradaki doğru cevabımız tahmin edileceği üzere C şıkkı. Fakat inanın B şıkkındaki hatayı yapan birçok kişi mevcut. Sayfalarınızı anahtar kelimelerle doldurmanız Google tarafından düşük dereceler elde etmenize, hatta Google tarafından yasak yemenize bile neden olabilir. Site içi SEO hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. Teknik SEO önemlidir, çünkü…

C şıkkı doğru şık. Basit bir XML haritası oluşturarak sitenizin robotlar tarafından daha kolay bulunmasını ve arama sonuçlarında daha iyi sonuçlar elde etmesini sağlayabilirsiniz.

  1. Doğru/Yanlış: Web Sitenizdeki Görüntüler SEO için önemlidir.

Ziyaretçilerinizin çoğu görüntülerinizdeki açıklamaları göremeyecektir, fakat buna rağmen arama motoru robotları bunları da okur. Ayrıca bunun yanında doğru formatı ve doğru dosya boyutlarını kullanmak sayfa hızını etkileyecektir. Daha iyi görüntü optimizasyonu için buradan ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

  1. Sayfa hızı nedir? SEO’yu etkiler mi?

Doğru cevap C. Çoğu ziyaretçiler bir web sitesinde 2-3 saniye ve daha fazlasını beklemeyi istemez. Bu süreler hayal kırıklığı olarak kabul edilir. Google’ında en önemli kriterinin kullanıcı deneyimi olduğunu düşünürsek; kullanıcılarla iyi geçinerek daha hızlı bir web sitesine sahip olmalısınız.

  1. Zengin sonuçlar nedir? Nasıl oluşturulur?

Doğru şık C. Zengin sonuçlar, standart mavi bağlantılardan daha fazlasını sunarak kullanıcıların ilgisini çeker.

  1. Mobile-first SEO…

Buradaki doğru cevabımız E şıkkı. Google’ın artık mobile-first indekslemesini kullandığını daha önceki haberlerimizde birkaç kez söylemiştik. Bu da web sitenizin artık hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda düzgün görüntülenmesi ve hızlı yüklenmesi gerektiği anlamına geliyor.

  1. Bağlantılar kurmak…

Konumuz zaten SEO olduğu için cevap sırıtıyor: C şıkkı. Arama sıralamanızı geliştirmek amacıyla bu konuda takip edebileceğiniz birçok yol var; insanların kullanacağı ve paylaşacağı içerikler oluşturmak, haber değeri yüksek şeyler yapmak ve yerel basına bültenler göndermek gibi. Tüm bunlar vakit ayırmaya değecektir.

Sonuç

Web sitenizin gerçek SEO değeri, arama sonuçlarındaki yerinizdir. SEO’nuzu geliştirmek için ve trafiğinizi artırmak için daha ayrıntılı bilgiler almak istiyorsanız buraya tıklayarak ilgili haberimizi görebilirsiniz.Hemen bir WordPress yazılım tabanlı bir web sitesine sahip olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Exit mobile version